söndag 10 augusti 2014

En ful grå blogg

Vardagsförtret

Gammal förtretDe två nedersta bilderna visar en grå tunnel med klotter på. Den finns på min vanliga promenadväg nära Statoil. Tidigare fanns där en färgstark graffitimålning med motiv från Mexiko med gröna kaktusar och människor mot en orangegul bakgrund. Den var målad av grannens grabb från Hertsön. Jag gillade den och Luleborna gillade den trots att den med tiden drabbats av en del klotter och bleknat något. Kommunen bestämde sig för att tvätta bort konstverket utan att fråga konstnären själv och fram trädde denna gråa tunnel i sin bleka fulhet. Just nu används den grå ytan som underlag för protester.

Kommunen har rodnat något och sagt att tunneln ska få färg igen. Även jag lovar att bilderna på min blogg ska vara färgstarkare nästa gång

Trevlig ny vecka!


10 kommentarer:

Yvonne sa...

Man kan ju undra vad dom sysslar med.Hoppas dom gör nått vackert av tunneln.

Gunnel sa...

Visst är det bra att kommunen tar bort klotter, men det där var konst. Klotter finns det gott om, bara här vid teatern finns flera saneringsobjekt.

Lennart sa...

Här finns varken tunnlar eller klotter, men överallt är det blått av blåbär och frisk luft !

Gunnel sa...

Lennart: Väles jä!

Annars hör jag folk klaga över att det finns lite bär. Men det kanske bara är vid kusten.

Annica sa...

De grå, trista tunnlarna behöver trevlig graffiti i sprakande färger. Men tyvärr får de konstverken inte vara ifred. Vare sig av de sprayburksförsedda sabotörerna eller av den klåfingriga kommunen... :(
Det är bra att kommuninvånarna reagerar, men de borde reagera lika starkt över kladdet! Nolltolerans mot spray-glada sabbare!!!

Gunnel sa...

Annica: Kommunen har lovat nolltolerans mot klottret, men det finns ju samtidigt de som anser att även klottret är konst och bör få finnas i stadsbilden.

Lennart sa...

Men ljuset i tunneln har visat sig, Isak kom i morse och sa: Lule har vunne åt dej.
Ser även på fejan att Lindhbergarna närmar sig glädjefnatt.
som vanligt, upp som en sol....

Gunnel sa...

Lennart: Heja Isak! För övrigt har jag inte sett ett enda glädjefnatt någonstans inte ens hos Nisse. Han sa "Njaa" när han kom hem. Vet inte riktigt vad det betyder men knappast är det fnatt.

(Känner mig oerhört skyldig Lennart, men av helt andra skäl. Endera dan, den här månaden dyker jag upp och gör rätt för mig.)

Anders sa...

Skyldig Lennart, det är väl normaltillståndet. Hur mkt är jag f ö skyldig dig?

Träffade en försäljande dalmas på torget igår. När han frågade om mitt favoritlag sa jag naturligtvis "Leksand". Han fick glädjefnatt. Det visade sig att han spelat i Leksand och att hans två söner nu spelade i - Mora!

Gunnel sa...

Anders: Skyldig mig? Ingen aning. Numera kan man ju swisha pengar mellan varandra. Vette sjutton hur det går till. Ingenting som jag vill pröva på i första taget.

Vi gör som vanligt. Gör upp våra mellanhavanden när vi träffas någon gång.