onsdag 27 augusti 2014

Bättre brödlös än tandlös


Bedövningen har släppt och jag har blivit 1595 kronor fattigare. Allt detta för att jag köpte hälsogodis för 12 kronor och bet sönder en plomb med en i vit choklad gömd mandel.


Det är inte synd om mig. Jag har råd att betala tandläkaren. Men för den som ingenting får över när det allra nödvändigaste betalts kan tandläkarkostnader vara rena rama ruinen. Risken finns att vi kommer att leva i ett tandlöst samhälle, där den fattige ler med gluggar i garnityret.

Min tandläkare hittade en tand till som borde åtgärdas. Suck!


Här är en bild av en politiker. Det passar utmärkt att ha en sådan på sin blogg i dessa valtider. Den här mannen heter Mikael Damberg och han invigde sossarnas valstuga igår. 

Hej!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Damberg gillar jag!
Hoppas nu att dina tänder håller lääänge!

Annica sa...

Din tandlagning var ju egentligen billig med tanke på vad Manchester United fick betala Real Madrid för fotbollsliraren Ángel Di María - 700 miljoner! Visserligen fick MU en hel argentinare för den nätta summan, men sedan ska man väl dessutom betala honom en inte oansenlig summa i lön också. Ángel torde inte ha några som helst problem att betala tandläkarräkningen även om han får varenda gadd utsparkad. Eller råkar tugga på hälsogodis.
Håhå, jaja, du galna värld.

Anders sa...

På tal om utgifter: Vi bytte olja och oljefilter på Gula Faran igår. Endast 2 170:-. Dessutom ville de byta kamrem senare i höst för bara 3 500:- ca. Och jag som inte ens visste att bilar brukar kamma sig!

Men besiktningen gick bra. O poäng som vanligt.

Gunnel sa...

Yvonne: Jag hoppas också att tänderna håller länge, men man har ingen garanti, tyvärr!

Annica: Jag har aldrig ens hört talas om fotbollsspelaren Di Maria. Känner bara till Zlatan och Neymar. Det finns oerhört mycket pengar i en del sporter, fattar inte var de kommer ifrån, kanske reklam. Man skulle fostrat sina söner till fotbollsspelare.

Anders: "Gula Faran" har väl uppnått en avsevärd ålder vid det här laget. Har alltid tyckt att den varit så söt, kanske beror det på flitig kamning.