torsdag 12 juni 2014

Kostymen gör mannen


Igår tog grannens son studenten och på loftgången utanför våra lägenheter startade de unga männen firandet med en champagnefrukost. Det var stiliga pojkar med vita mössor och mörka kostymer.

Uniform

Nog är det väl ganska enkelt att vara man. I alla fall när det kommer till kläder. Gossen får sin första kostym till konfirmationen, sin andra till studenten. Han köper förmodligen en ny till sitt bröllop och den räcker så länge det finns en midja. Den sista kostymen köps till 50-årsfesten och sen är det klart.

Min hälft köpte sin sista kostym för 24 år sedan till en begravning och den är fortfarande användbar, vilket kan bero på att den aldrig används.

En man säger aldrig: "Jag har ingenting att ta på mig." En man är alltid snygg i sin finkostym hur gammal den än må vara.

Män, har ni fattat hur lyckliga ni är!


Till sist ett stort GRATTIS till äldste sonen som fredagen den 13 fyller 50 år. Peter, det är kanske dags att köpa en ny kostym.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

Peter sa...

Inte än

Gunnel sa...

Nähä, du väntar till dess Olivia gifter sig.

Annica sa...

Först ett rungande grattis till Peter! Ett halvt sekel, en aktningsvärd ålder, minsann!
Ja, killar i alla åldrar har det bra vad gäller det här med kläder. Det manliga modet är stiligt och stabilt - inte en massa svängningar hit och dit. Färgerna är sobra (det finns dock undantag), snittet klädsamt och längden på deras byxor åker inte berg-och-dalbana upp och ner för varje säsong. Försvinner midjan och/eller tillkommer kalaskulan kan allt döljas med en snygg kavaj. Och inte behöver männen heller tänka på att de ska behaga oss kvinnor. Vi är inte så ytliga, vi vet att uppskatta det som finns innanför den maldoftande kostymen. ;)


Gunnel sa...

Annica: Bra kommentar, du har så rätt i din sammanfattning. Men har man en kostym som luktar malkulor borde man nog ändå köpa en ny. Allt för att behaga!