tisdag 11 mars 2014

Skönhet ligger i betraktarens öga


"Skönhet är en egenskap hos en person, plats eller objekt som åstadkommer upplevelse av perceptuell njutning." Detta enligt Wikipedia.

Himlen har varit entonigt grå under en dryg månad. Undra på att man blir glad över att äntligen kunna fota en vacker och färgstark himmel som den här.Skönhet ligger i betraktarens ögon sägs det och mitt vänstra öga tycker att dessa konstverk av Gudrun Söderholm är mycket vackra. De finns nu utställda i Kulturens Hus och materialet i verken är stål och lin.

Med det här inlägget ville jag ge eventuella bloggläsare en perceptuell njutning och kanske en anledning att gå till SAOL för att se vad det främmande ordet betyder.

Lev väl!6 kommentarer:

Annica sa...

Åh, så läckert! Både himmel och konst! Ren och skär perceptuell njutning. Den där utställningen ska jag se! Måste kolla hur länge den visas.

Gunnel sa...

Utställningen är ganska ny varför jag tror att den vara åtminstone 14 dagar till.

Nahide sa...

Jag tror att Anders och Lennart gärna skulle vilja kommentera, men de har, som du vet, lite problem med främmande ord. De förstår sig bäst på ishockey, t ex offsideregeln.

Gunnel sa...

Nahide: Menar du att de förstår offsideregeln? Det är inte utan att man blir imponerad.

Lennart sa...

Offside eller inte, solen lyser och det blåser våldsamt, det är perfekt för en skogskulturåskådare.

Gunnel sa...

Det blåser våldsamt här också. Min äkta hälft har varit ute och demonstrerat i medvinden. Själv stannade jag inomhus för blåst är mitt hatväder.