fredag 28 februari 2014

Som en vissnad tulpanbukett


Som en vissnad tulpanbukett känner jag mig denna februari månads sista dag. Bristen på soltimmar påverkar säkert och gör människan (jag) tröttare än normalt.


Igår gick väninnan och jag på bokrea. Jag, som är i den del av livet när man avvecklar, tänkte inte köpa någonting men bilden ovan visar att det inte blev riktigt så som tänkt.


Numera lyssnar jag på böcker. En vacker talröst läser och man behöver inte ens vända blad. Hur bra boken än är somnar man och därför måste varje CD lyssnas på ett flertal gånger innan man fattar handlingen. Rekommenderas varmt till den som har svårt att somna.


Den andra boken heter Skandinavisk design och handlar givetvis om det som bokens titel antyder. Dock en stor fet protest till de som sätter stora röda hårt klistrade realappar på böckernas framsida. Plockar man bort lapparna finns det risk för att man skadar böckerna och det vill man ju inte.

En trevlig helg till alla!

6 kommentarer:

Annica sa...

Tack för trevligt sällskap på stan igår. Det var kul att strosa runt på både bokrea och lite annat. (Speciellt för någon som inte varit till city på LÄÄÄNGE.)
Jag har inte tittat närmare på mina reaböcker än, men jag tror de blir till belåtenhet. :) --- Stämmer helt in i protesten mot de envisa röda realapparna. :( De borde ha klister-light, som post-it-lappar.
Vädret är värre än en vissnad tulpanbukett. Hoppas mars blir en soligare och därmed roligare månad än februari. Solfattigare kan den då INTE bli.

Siv sa...

Gunnel.
Ett bra tips att få loss de röda prislapparna: Bensin, oslagbart.

FFFF

Siv sa...

Gunnel.
Tillägg till användandet av bensin: Ren bensin som köps i färgaffär.
FFFF

Helena Högberg sa...

Det är nog samma typ av klisterlappar som sitter på cd-skivor när det är rea. Lyckas man få bort dem så sitter det ett orange klibb kvar som aldrig går bort. Nu har jag kommit på hur jag kan kommentera på din blogg. Jag klickar in på Antas blogg, letar reda på ditt namn där någonstans, klickar in därifrån, då fungerar det :)

Annica sa...

Klisterlapparna på mina reaböcker var bara att dra bort. Inga problem alls att avlägsna dem och inte lämnade de något klibb heller. Men vissa prislappar och etiketter kan vara besvärliga.
Beroende på underlag så använder jag endera kemiskt ren bensin på klibb-resterna eller lägger på en klick smör. Fett löser klibbet och sedan är det bara att torka av.

Gunnel sa...

Annica: Tack själv! Tyvärr har mars månad börjat precis som februari slutat, men än finns hoppet kvar om vindstilla, sol och 5 minusgrader.

Siv: Tack för tipset. Bensinen har jag redan hemma.

Helena: Kul att du hittade hit trots att du fick gå en annan väg. Det fungerar inte alltid som det ska. Jag har märkt att blogglistan inte uppdateras som den ska för vissa bloggar.

Annica: Det var inga problem att ta bort realappen på skivan. Däremot nästan hopplöst på boken, det verkade som de lagt in ett extra klister. Men det löste sig till slut utan skada på boken.