måndag 17 februari 2014

Bränt bröd


Inget fikabröd hemma! Jag rör ihop smet till en sockerkaka och sätter in den i ugnen. Startar timern som får gå i 40 minuter. Sätter mig sedan framför datorn och ägnar mig åt spel. Försöker hitta 20 körsbär hos Pappa Päron, men lyckas bara fånga 15. Jag är djupt koncentrerad men hör ändå ljudet av något som piper, förmodligen sopbilen som backar in på gården.


Efter en stund märker jag att det luktar sockerkaka. Kanske till och med bränd sockerkaka. Ur ugnen plockar jag fram ett illa bränt bakverk som är sotsvart på ytan. Det var inte sopbilen jag hört, det var timern. Jag svär som bara jag kan göra när ingen hör på, men här på bloggen förvandlar jag svordomen till ett "usch då."

Och jag har fortfarande inget fikabröd hemma.

Godafton!

10 kommentarer:

Annica sa...

Det blir till att baka en ny sockerkaka! Denna gång tar du timern med dig när du sätter vid datorn. Sopbilen piper inte från datorbordet. ;)

Gunnel sa...

Annica: Jag kanske borde sätta mig framför ugnsluckan och titta på när den gräddas för att inte bli distraherad av något annat.

Annica sa...

Nej, men hur är det egentligen med din split vision?

Gunnel sa...

Den har försvunnit i det svarta hålet och kommer troligen aldrig åter.

Anders sa...

En gång tackade jag min omtänksamma fru för att hon tyckte att jag skulle titta i tvättmaskinsfönsterluckan i stället när jag somnat framför Tv:n under en Luleåmatch.

Jag tackar för tipset. Nästa gång det pågår en Luleåmatch kan man ju titta på det som tillagas i ugnen i stället.

Gunnel sa...

Jag har aldrig förstått att man sitter och tittar på något som man tycker är tråkigt.

Jag t ex tittar aldrig på en Skellefteåmatch...eller förresten det kanske vore en bra ide, jag som har så svårt för att somna.

Yvonne sa...

Haha,Gunnel,så kan det gå när vi ska försöka slå varandra i Papa Pear.Tiden bara rusar iväg och man vet inte vad det var som var så "viktigt".

Gunnel sa...

Vilken kamp vi har i Papa Pear. Vissa nivåer gör mig galen. Men så ser jag att du och Gunilla klarat dem och då kan jag bara inte ge mig.

Peter sa...

Tyvärr sändes visst inte den senaste skaikhf-matchen från Älvsbyn. Lär visst ha varit en målfest utan like.

Gunnel sa...

Matchen i Alvsbyn vanns av de slappa Luleå eftersom det förlorande laget tränar så intensivt inför slutspelet. Så stod det i Norran efter vad jag hört.