tisdag 5 november 2013

BARA att

Nyanser av grått.

"Det är absolut inte svårt, det är BARA att ladda ner en app." Redan vid de orden börjar jag svettas. Jag känner mig dum som inte klarar av det som BARA är så enkelt. När sedan säljaren fortsätter med androider och andra främmande ord så är jag totalt borta.

För många år sedan fanns det hjälpklasser för barn som hade svårt att hänga med i skolan. En sådan hjälpklass för tekniska idioter skulle behövas i dagens samhälle. Med snälla, vänliga lärare som med tålamod och gott humör kan vägleda vilsna själar i datasamhället. Som förstår hur lite kunskap det är möjligt att ha.


"Men du bloggar ju", säger min svägerska, "jag kan inte ens sätta in en bild på facebook, jag fattar inte hur man gör."

"Men det är absolut inte svårt", säger jag, "det är BARA att................."

Ha det gott!

8 kommentarer:

Annica sa...

Den kursen anmäler jag mig genast till! Eller kanske inte... Jag klarar ju hjälpligt det jag VILL klara, t.ex. att sända epost, surfa på datorn och blogga. Jag struntar blankt i smartfånar, androider, appar och allt annat jag inte behöver.

Gunnel sa...

Annica: Jag vet att du är ganska "haj" på datorn. Du får inte plats i hjälpklassen. Den är reserverad för mig och mina gelikar.

Annica sa...

Nej, inte haj - möjligen mört. Och du kan ju också eposta, surfa, blogga. Hjälpklassplatser är för de som inte vet att man klickar på START när man ska stänga av "datorren".

Annica sa...

Det heter "för dem".

Gunnel sa...

Annica: När det gäller de och dem behöver jag hjälpklass. Nu läste jag någonstans att om man tvekar vilket ord man ska använda ska man ta "de." I nio fall av tio är det rätt. Man har till och med funderat på att skippa "dem" som inte riktigt behövs tyckte någon språkvårdare.

Bloggaren Lotten har förklarat det där med "de" och "dem" mycket bra och med stor humor.

Annica sa...

Lättare att hitta rätt i de/dem-träsket om man testar med vi/oss.

Lennart sa...

Jag har just hämtat en ny dator i Arvidsjaur, Windovs 8, hurvesGunnel sa...

Lennart: Lycka till! Kan tänka mig att det blir en och annan svordom innan du fått den att fungera.