torsdag 24 oktober 2013

Lokala nöjen

 
I förrgår lyssnade jag på kommunalrådet Petersen som berättade om sin resa från fattigdom och stampat jordgolv i Danmark till kommunalrådsposten i Luleå. Han talade med värme om sin mor som blev så stolt när han blev informationschef med en lön på 15000/månaden, för att inte tala om när han blev kommunens starke man och fick träffa kungen.
 

 
Kommunalrådet går i pension och 180.000 kronor är avsatta för tre avtackningar av honom, bland annat på Kulturens Hus med kaffe och bulla för kommuninvånarna. Moderaterna muttrar!
 

 
Igår såg jag "Kabarét", en amatörrevy med medverkande från Hertsön. Där fanns bl a en färgstark rysk damkör, en magdansös, en vilsen Hertsöbo och Mårten och Brita Ström som dansade en stilfull tango.
 
Revyn spelas bara tre gånger. Den är underhållande och skrattvänlig och det är synd att inte fler får se den.
 
Hej!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Det var så bra.Omväxlande och härligt!Så duktiga dom är!

Gunnel sa...

Yvonne: Det är duktigt folk på Hertsön.

Yvonne sa...

Ja,det får vi inte glömma Gunnel!!!

Gunnel sa...

Yvonne: De fick ett fint betyg i NSD. Jätteroligt!

Annica sa...

Det klart att det populära kommunalrådet ska avtackas, men behövs det tre olika tack? Handikapporganisationerna behöver en handikapphiss till sina lokaler men det har kommunen tydligen inte råd med. Lite märkligt.

Även Kuriren tyckte revyn var bra.

Gunnel sa...

Annica: Tycker nog han är värd en fest, eller två, eller tre den man som sett till att vi fått Kulturens Hus efter 50 års tjafs. Sen avgår han vid 65 års ålder, exakt till pensionen.

Tänk på alla politiker som sitter med avgångsvederlag i många år innan de får pension. Deras löner kan vi använda till att handikappanpassa hela Sverige.