lördag 18 maj 2013

Det är farligt att vara man

Fotosäsongen har börjat.

Idag är det Sveriges dag. Vi vinner Finlandsmatchen relativt enkelt och går till final i VM. Däremot går det inte lika bra för Sverige i Melodifestivalen, där Robin tyvärr kommer bland de 10 sämsta. Valan har talat! Ha-ha!


Igår var det en fantastiskt fin dag och mannen och jag njöt av årets första kulglass.Män, detta intressanta ämne. Det är inte lätt att vara kvinna och över 65 år om man söker en man att dela köksbord med. Det finns 884.400 pensionerade damer och bara 649.200 herrar, dvs 0,7 karl per kvinna.

När vi var unga flickor och började intressera oss för pojkar var det helt annorlunda. Varje tjej hade 1,2 kille till sitt förfogande. Detta är statistiskt bevisat. Men någonting händer under vägen. Männen försvinner i större mängd. Behandlar vi dem inte på ett bra och varsamt sätt? Någonting att fundera på i solstolen.


Ha en trevlig pingst!

3 kommentarer:

Annica sa...

Det är hård och svår konkurrens om de män som finns. De lyckostarna har ju guldläge - bara att välja och vraka.

Förr kunde man delvis förklara kvinnoöverskott med att massor av män stupade i krig. Det gäller inte i Sverige längre.
Men jag tror det föds fler flickor och våra kära män har en kortare medellivslängd. Vad nu det senare beror på vet jag inte. Jag menar, som vi pysslar om och skämmer bort dem borde de bli 200 år. Curlar vi dem för mycket? ;-)

Gunnel sa...

Annica: Det föds fler pojkar än flickor och det är överskott på män fram till 60-årsåldern, men sedan lägger karlarna av i större utsträckning än kvinnorna.

Helena Högberg sa...

Jag har alltid trott att överskottet på män jämnar ut sig tidigt för att pojkar/unga män lever farligare (t.ex pojkar som klättrar på hustaken och unga män som kör rally med bilen),men vid 60-årsåldern har väl de flesta karlar lugnat ner sig?