torsdag 30 maj 2013

Moder SolOch över alltihopa lyser Moder Sol.

Moder Sol är en kvinna. Moder Svea är en kvinna. Månen är en man. Gud är en man. Fritt fram för tolkningar!


8 kommentarer:

Anders sa...

Fina bilder. Genusperspektivet intressant. Varför heter det modersmålet och fäderneslandet t ex? Henmålet och -landet borde väl räcka?

Gunnel sa...

Ja du Anders, dessa frågor kräver svar. Och vi nu inte riktigt säkert vet vilket kön Gud tillhör får vi väl sjunga på vårt henmål.

Vår Gud är oss en väldig borg
hen är vårt vapen trygga,
på henom i all nöd och sorg
vårt hopp vi ville bygga.

Annica sa...

Nu kan Moder Sol gärna få krypa bakom ett moln någon dag. Hon har intensivt belyst mina tre ytterväggar i drygt två veckor och innetemperaturen ligger på drygt 27 svettiga grader. Ge mig ett friskt försommarregn! Och utetemp runt 20! Tack!

Gunnel sa...

Annica: Sovrumstemperaturen i morse var 26,6, loftgångstemperaturen 40, skuggtemperaturen 20. Men önska inte regn, din önskan kan slå in. Låt det i så fall regna på nätterna.

Anders sa...

Så länge det håller sig under 36 i skuggan är det väl bara att njuta av värmen! (Naturligtvis kombinerat med en kall öl).

Gunnel sa...

Anders: Vi sitter i den 25-gradiga skuggan på loftgången. Den 36-radiga värmen på balkongen går inte att andas i och öl smakar illa både i värme och kyla.

Peter sa...

Gräsklipp, röjsåg och en kall öl. Perfekt. Förövrigt står det i skapelseberättelsen att Gud skapade människan till sin avbild. Till man och kvinna skapade Gud människan Alltså bör Gud vara androgyn.

Gunnel sa...

Peter: Ännu en fantastisk tolkning av Skapelseberättelsen. Du kan ha rätt.