måndag 23 april 2012

Det svänger i Kulturens hus


För ungefär 20 år sedan fick jag ett brev, där jag hälsades välkommen till Sten & Stanleys fanclub. Jag fick foton av gruppen och lite fakta att läsa. "Någon" hade skämtat och anmält mig som medlem.

I lördags uppträdde Sten & Stanleys orkester på Kulturens Hus och jag blev imponerad. Gruppen har en fantastisk publikkontakt och vi "plussare" som var där, fick en härlig kväll. "Plussare" är den som fortfarande kallar sig 60+ fast han/hon redan fyllt 69. Något slags desperat försök att hålla ålderdomen borta.

Dansband blir ofta kritiserade för banal musik och enkla texter och en del kanske förtjänar den kritiken. Men det här bandet var lysande och jag säger som NSD:s recensent  i nätupplagan av tidningen: "Shit vad det svängde."4 kommentarer:

Maken sa...

Riktigt svängigt!!!

Peter sa...

Hade svängt bättre med en sjunde SM-final.

Annica sa...

Sten & Stanley är, och har alltid varit, bra! Deras musik är trallvänlig och medryckande och de serverar den proffsigt med lust och glädje.
Dessutom, man (jag) har aldrig hört om minsta skandal runt gruppens medlemmar. De verkar leva ett vettigt liv i den krävande artistvärlden. Men så har de också hållit i 50 år. Hoppas de har många år kvar.

Gunnel sa...

Ja maken, det var svängigt.

Peter: Nu är jag less på hockey och tycker att det är bara dumt att ha VM i maj månad.

Annica: Tänk att dessa välklädda fräscha bröder Nilsson är cirka tio år äldre än Plura, Mick Jagger eller Elton John. Det kan ingen tro!