torsdag 18 november 2021

Ett litet bla-bla-bla


I förrgår tog jag årets influensavaccin och den 3:e dosen av Pfizers droppar. Nu ska det förhoppningsvis bli en frisk. lugn och fröjdefull jul. Kön med folk som ville vaccinera sig ringlade snabbt fram på Alcatraz och efter en halvtimme var jag ute igen.



Sen en tur till Akademibokhandeln för inköp av litteratur. Böckerna jag köpte ska bli presenter till en liten kille som fyller 1 år. Han ska naturligtvis ha en egen boksamling. Bidraget från mig och mannen blev "Bjällerklang med Greta" och "Ville och Vera på kalas."

Lille Vide, som gossen heter. är vårt tredje barnbarnsbarn och han ska leva och verka in på nästa århundrade och ingenting är mera viktigt än att han och hans medbröder och systrar får en någorlunda frisk planet att ta hand om.

Många kloka män och kvinnor samlades nyligen i Glasgow för att rädda det som räddas kan av vår jord och se till att kommande generationer ska få lika fina livsvillkor som vi har haft. Resultatet blev både risat och rosat. Bla-bla-bla, säger Vide 1 år, och vad det betyder, vet vi inte riktigt.

 

10 kommentarer:

Anders sa...

De som vägrar att vaccinera sig därför att de inte vet vad som finns i sprutan - vet de exakt vad som finns i den korv som de stoppar i sig?

Annica sa...

Vides bla-bla-bla är säkert mer vettigt, intressant och hoppingivande än de flesta politikers och makthavares pladder. Vide vet vad han snackar om.


Elisabet. sa...

Vide .., vilket fint namn!

Gunnel sa...

Anders: Eller lösviktsgodiset de med glädje äter. Såg att vår region skull ha öppet hus för ovaccinerade på lördag. Gissar att många då glömmer rädslan för innehållet i sprutan, man vill ju gå på hockey och andra tillställningar.

Gunnel sa...

Annica: Han verkar väldigt obekymrad om det mesta. Han är i en lycklig ålder. Synd att man senare i livet inte minns ett dugg från den tiden.

Gunnel sa...

Elisabet: Ja, visst är det

Bert Bodin sa...

Jag får 3:e sprutan och flunsavaccin på tisdag. Skönt!

Gunnel sa...

Bert Bodin: Härligt! Det gick snabbt och smärtfritt när vi var där.

Nahide sa...

Jag fick min 3:a (Moderna) i förrgår. Fick lite ont i armen och lite feber igår. Men idag känns det perfekt.

Gunnel sa...

Nahide: Nisse fick också Moderna. Fick också ont i armen, men ingen feber.