torsdag 8 april 2021

Land ska med lag byggas


Även politiker kan få roliga uppgifter. Man kan ha turen att komma med i en kommitté, vars uppgift är att flytta på våra flaggdagar, Med almanackan i hand får man ge förslag, kanske rentav bestämma när det ska flaggas och när det inte passar sig. På drottningens födelsedag ska man inte längre flagga, däremot blir valdagen till EU-parlamentet en dag när Svensson kan hissa flaggan på tomten. Som Svensson har längtat!


"Land ska med lag byggas" sa en kung Karl, men inte den här.

Om man googlar på "konstiga lagar" så hittar men en del udda påhitt, där någon utsedd kommitté gnuggat geniknölarna och kommit fram till följande:

Du får böta 500 dollar om du detonerar ett kärnvapen i Kalifornien.

I Danmark får man inte starta en bil om det ligger ett barn under den.

Man får inte döpa en gris till Napoleon i Frankrike.

I Turkiet får man inte utbilda sig till pilot om man är över 80 år. (Får man det i Sverige?)

I Alabama är det förbjudet att bära falsk mustasch i kyrkan. Det kan orsaka skrattanfall.

I Arkansas får man slå sin fru. men bara en gång i månaden.


Godkväll!


 

6 kommentarer:

Annica sa...

Vilket trams! I en tid när hela världen kämpar mot en förödande pandemi, terror, miljöförstöring och andra hemskheter så ska mes-Sverige lägga tid och pengar på att ändra flaggdagar. Nog måste det väl ändå finnas viktigare saker att ta itu med. Det verkar som politiker och makthavare har alldeles för lite att göra. Kanske sysselsättning för avdankade personer på elefantkyrkogården? Och/eller kan det vara lobbyister från Republikanska föreningen som har ett finger med i spelet?

Gunnel sa...

Annica: Fint jobb för elefantkyrkogårdsarbetare. Jag lyckades inte ta reda på vilka som jobbar i utskottet men dess ordförande var Björn von Sydow och tanken att man skulle bilda ett utskott kom redan 2018. Hur länge man arbetat och hur länge man ska arbeta med frågan lyckades jag inte googla fram.

Tycker som du att det finns viktigare saker att jobba med just nu. Samhällets beredskap. miljöförstöring, elförsörjning osv. Det kanske man gör också men lite mer i det tysta.

Anders sa...

"Man får inte döpa en gris till Napoleon i Frankrike." Men i Sverige är det tillåtet. Man får t ex kalla en gris "Åkesson".

Gunnel sa...

Anders: Klart man får. Men det är möjligt att grisen känner sig kränkt. För några år sedan läste jag om en stackars katt som hette Gunnel. Också en form av djurplågeri.

Anders sa...

Ett praktnamn för mobbing: Johannes Laurentiis, en gång kyrkoherde i Säbrå, hustru hette Kerstin Zynthia. Hans son fick en fin namnkombination av ort- och frunamn. Säbrå-Zynthius den manliga formen av Zynthia) blev med lite coolare stavning Zebrozynthius.

Zebrozynthius Laurentii, det klingar i bondeöron!

Gunnel sa...

Anders: Hoppas att Zebrozynthius inte blev mobbad utan med stolthet fick bära sitt vackra namn,