söndag 11 oktober 2020

Laget före Jaget


Laget före Jaget är Luleå hockeys motto. Något som partitoppen inom socialdemokraterna i Luleå borde ta efter. Ha ett nära samtal med hockeyns Enbom och lära hur man samarbetar för bästa resultat.

Oktober 2019 avgick förra kommunalrådet med buller och bång. Från den ena dagen till den andra lämnade han sin kontorsstol och sin stad och varför vet väl ingen riktigt.

Sedan uppstod strid om vem som skulle överta den lediga stolen. En man föreslogs av valberedningen, men medlemmarna föredrog en kvinna som vann omröstningen och som var min egen favorit.

Oktober 2020 avgår det nya kommunalrådet efter 9 månader på posten. Vi vet varför. Hon känner sig motarbetad av partitoppen som inte låter henne verka på det sätt hon önskar.


Nu står vi här. Utan kandidat till kommunalrådsposten och med ett skamfilat rykte som ett parti som kallar sig jämlikt men inte stöttar kvinnor och som ständigt hamnar i pressen på grund av bråk mellan olika falanger.

Någon vis man har sagt att politikernas räddning är väljarnas korta minne och det ska socialdemokraterna i Luleå vara väldigt glada över.


 

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag har nog aldrig varit så upprörd som när jag såg detta.
Nu får gubbarna dra nävarna åt sig och låta nya krafter komma in.

Annica sa...

Kuststaden Luleå är ofta en blåsig plats men mest verkar det storma inne hos (S). Bedrövligt! Man pratar om "varannan damernas" men man lever inte upp till det snacket. Bedrövligt.
Och bevare oss väl om den där gamla makthungriga gubben poppar upp här igen. (Du vet vem jag menar.) Han är som en sådan där docka som aldrig går att putta omkull, lullar bara till lite åt sidorna för att genast resa sig igen.

Lennart sa...

Att sånt här förekommer 2020. Gamla gubbar som inte kan acceptera vad medlemmarna vill. kommentaren om att han bara lullar till åt sidorna och reser sig igen var väl klockren

Gunnel sa...

Yvonne: Jag blev bedrövad. Det kom så oväntat. Såg att det blev en väldigt intressant diskussion på ditt facebookinlägg. Vi är många som saknar Lenita.

Annica: Tror att makthungriga gubbar inte kan komma ifråga. De har gjort sig omöjliga och kan inte få medlemmarnas förtroende. Här måste det komma något helt nytt och oanfrätt och var ska man hitta en den diamanten.

Gunnel sa...

Lennart: Din kommentar kom samtidigt som min. Ja Annicas kommentar är precis på pricken. Ändå tror jag att en och annan S-gubbe har svårt att resa sig den här gången.