tisdag 2 juni 2020

Dagens tidning


I dagens NSD läser jag en insändare av någon som frågar sig om det viktigaste i livet just nu är att resa. När dagens tevesändning med Tegnell och compani är över kommer alltid journalister med frågan: När får vi börja resa? När kan vi åka utomlands? När...?


På den insändaren vill jag trycka ett "gilla." 2020 är året då man semestrar hemma. En liten biltur kanske för att undersöka närområdet. Hör man till riskgrupperna är det självklart att man bara tar bilen för kortare utflykter. Man lyder experterna. Det är inte tråkigt att stanna hemma. Det är mycket bättre än att riskera sin hälsa, ligga i blöjor och kippa efter andan i en respirator. Det kommer nya år och snällare virus  och då kan vi träffas och kanske till och med krama om varandra. Bara vänta och se!


Dagens NSD bjuder också på små roliga språkmisstag. Så här står det i en artikel: 
"Motivet, enligt åklagarna är att den huvudmisstänkte och mordoffret, som varit vänner, blivit ovänner och att det hela eklaterat...

Journalisten har antagligen rodnat hela dagen och eklaterat att han i framtiden endast kommer att använda ord som han förstår.

5 kommentarer:

Annica sa...

Nu är det dags att folk lugnar ner sig med resandet. För många verkar det livet bara gå ut på att flaxa omkring klotet. Som om att "flest gjorda resor innan döden vinner". Det har gått till överdrift. De flesta av alla virus, bakterier och kryp importeras av det kringflackande folket. En bra sak som coronapandemin fört med sig är att Moder Jord mår mycket bättre nu.

Haha, undrar om den journalistens karriär någonsin kommer att eskalera?

Gunnel sa...

Annica: I år ska vi använda nyordet "hemester" och se vad som finns runt omkring oss själva. Vi i vår kommun har fått en "hitta-i-Luleå-folder" där man ska söka efter vissa punkter i naturen runt omkring oss. Tyvärr är foldern det mest klumpiga och obegripliga jag sett på länge. Vet inte vem som är skyldig till eländet, kanske någon journalist

Lennart sa...

Såg igår stockholmare som demonstrerade och stod och skrek slagord i nacken på varandra.
Stockholmare är smartare än lantisar sa en expert, men det vete f..n.

Anders sa...

Man får göra 2-timmarsresor nu i sommar såg jag. Kan det ha något att göra med att det tar 2 timmar i bil mellan Stockholm och Linköping, där Tegnell bor?

Gunnel sa...

Lennart: Det var ingen expert som sa att Stockholmare var smartast, det var bara Batra och hon hade noll koll.

Anders: Från och med den 13 juni får man tydligen åka bil hur långa sträckor som helst, bara det sker inom landet och bara vi sköter oss och håller social distans.