tisdag 17 december 2019

Synd och skam


Özz Nüjen och Måns Möller uppträdde på Kulturens hus förra lördagen. De berättade vår världs historia på knappa två timmar.

Skämt och allvar blandades. Det applåderades flitigt när Özz beskrev världens fem största religioner: "Dessa religioner har en sak gemensamt. De förtrycker kvinnor. Så vi män ska vara jäkligt glada att kvinnorna bara vill ha jämlikhet och inte hämnd."


När det religiösa ordets tolkare såg kvinnan såg han "synd." Därför borde kvinnor dölja ansikte, hår och kropp för att inte fresta någon. Kvinnors klädedräkt, frisyr och lår har varit och är ett grandiost problem. Tänk på alla som har vikingasjukan."När det religiösa ordets tolkare såg mannen sa han bara:
"Du är perfekt, du kan klä dig hos Dressman."
4 kommentarer:

Annica sa...

Haha! Smart sagt av Özz och Måns, de är roliga. Och det är du också! :D

Gunnel sa...

Annica: Det var en underhållande föreställning även om de inte riktigt hade koll på läget. Måns berättade att han varit så väldigt långt norrut som till Norsjö. Någon i publiken sa att Luleå ligger längre norrut. Det är inte möjligt tyckte Måns för i Norsjö fanns ju renar.

Anders sa...

Kvinnors klädsel... Det finns ju många delar, t ex såväl en formell och en informell del som en frivillig och en ofrivillig. Själv tycker jag det är trevligt att se en tjej iklädd hijab cykla till jobbet eller spela fotboll, medan jag är lite kluven när det gäller att träffa en likadant klädd kvinnlig läkare och prata om besvär i ljumskarna eller annat "intimt", något som inte skulle besvära mig med en "västerländskt" klädd kvinnlig läkare.

Gunnel sa...

Anders: Vi är nog kluvna lite till mans eller kvinns kanske man ska säga. Jag tycker man kan bära vad man vill på sin fritid bara det är frivilligt och inte för att Gud eller pappa sagt det. Tycker inte att någon överhuvudtaget ska bära heltäckande, där man bara kan se ögonen genom galler. Den stackars personen får ju ingen sol och ingen kontakt med folk utanför familjen.

Det är en känslig fråga och svår att riktig greppa för "en som in´t begrip!"