torsdag 19 januari 2017

The day before he came


"Stajlar" med engelska i rubriken idag som en hyllning till det land som gett mig en äkta man av prima sort. Jag gjorde ett bra val.


USA gick till val i november 2016. Deras nuvarande president Obama, en skicklig retoriker och en god representant för sitt land, kommer i morgon att avlösas av en ombytlig, reaktionär och rik gammal stolle. Donald Trump twittrar och talar utan värdighet, diplomati och tålamod. Världen darrar.


USA gjorde ett dåligt val.

Må väl!

9 kommentarer:

Anders sa...

Det bästa vore nog om du fick bestämma här i världen, Gunnel. Då skulle det bli ordning och reda. Synd bara att du har en något tveksam (läs rabiat dikotomisk) inställning i monarkifrågan.

Gunnel sa...

Anders: Bra att någon förstått att jag vet bäst. :) Det är ett välkänt faktum att monarkier oftast finns i länder med demokrati, öppenhet och jämlikhet. Därför är jag rabiat i monarkifrågan. Om jag dikotomisk vet jag inte än, måste kolla i SAOL.

Unknown sa...

Du gjorde ett utmärkt val Gunnel vilket amerikanerna inte gjort, tycker jag.Jag får ont i magen när jag ser denne blivande president 😣
Få se vad det blr av detta.Ujujuj!

Anders sa...

Gunnel: Jag får väl hålla med. Demokratin, öppenheten och jämlikheten svämmar ju nästan över i Brunei, Thailand och Saudiarabien. Leve dom!

Gunnel sa...

Yvonne: Nu har jag sett den nye presidenten svära trohetsed eller vad det heter. Han lovar att göra America great again. En hel del amerikaner verkar tro på honom.

Anders: Envåldskungarna räknas inte. Utan enbart de länder som har kungahus där monarken saknar politisk makt men som skickligt klipper band, kramar tanter och ger oss svältfödda lite glamour.

Anders sa...

Har inte den knug vi har kramat tanter lite väl mycket?

Gunnel sa...

Anders; Jo, men nu har han vänt blad.

Annica sa...

Trumpedunsen får inget mexikanskt besök. Första avbokningen. Check!

Gunnel sa...

Men nu tar Trumpedunsen helg och vilar och hela världen får en efterlängtad andningspaus.