lördag 28 januari 2017

Kulturell lördag


Kulturens Hus fyller 10 år. Kan inte fatta att det gått 10 år sedan Luleås allra populäraste hus invigdes med pompa och ståt och där Peter Mattei och Malena Ernman stod för skönsång på premiärkvällen. Vi var där och sen dess har vi ofta varit där.

Vi var där idag också. Ernst Billgren, eller Wilhelm von Kröckert som han också kallar sig, visade sina målningar. Det var trångt och svårt att ta bilder, men här är några av hans samlade mästerverk.

Nästa fredag är det återigen dags för ett besök på Kulturens Hus. Då kommer Jerry Williams och den gamle rockaren vill man ju inte missa.


Klicka på bilderna ser du konsten bättre.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

Annica sa...

Ofattbart att det redan gått tio år sedan vi njöt av Mattei och Ernman. Tiden har så bråttom!
Gillar Billgrens verk på första bilden, speciellt tilltalas jag förstås av meanderbården.
Ha en skön helg!

Gunnel sa...

Annica: De sista 10 åren har bara försvunnit i ett nafs. Kommande 10 år kommer att försvinna ännu fortare. Hur ska det här sluta?

Anders sa...

Visst kommer Anders Eldeman dit med Melodikrysset? Det får du ju inte missa. Ser fram emot att få höra dig flirta med honom i radion nästa helg.

Gunnel sa...

Anders: Ja, det kanske jag gör. Han var här i stan för länge sedan och skötte melodikrysset från en scen på Storgatan. Han är oerhört proffsig och verkar inte stressad. Jag imponerades!

Annica sa...

Kulturens Hus den 11 februari - Eldeman.

Gunnel sa...

Annica: Antar att man inte blir ensam om att gå dit.