torsdag 29 december 2016

Luleå-Stockholm


Det här är en vänthall där folk i massor väntar på att komma någonstans. Hallen är ganska vacker så här i juletid och bänkarna för de väntande räcker nästan till.

Stockholm har prytt ett torg med tre glittrande älgar.Vi har firat en grön jul i Vendelsö. Vi har varit väl omhändertagna, ätit gott och spelat "skipbo." Gammeltomten fick sin efterlängtade pension, en ung tonårig tomte ställde upp och gjorde stor succé. Vi har inga bilder av den nyanställda tomten då hon krävde absolut fotoförbud.


På annandan hälsade vi på rara tjejerna Amanda och Emma i Tyresö. De bjöd oss på läcker salladslunch. Fin lägenhet med bra utsikt.

Tillsammans med tjejerna gick vi tvärs över gatan till svägerska Ingrid och hennes son Magnus. Där bjöds på mycket och god fika. Sonen Peter, sonhustrun Sirpa, barnbarnen Olivia och Linnea var också där och man börjar förstå att släkten i Stockholm är rätt stor.

Nu är vi hemma i det vintervita.

Hej!

8 kommentarer:

Annica sa...

Välkomna hem - till vintern! I juletider bör det vara lite vitt på marken. Det bidrar till julstämningen. Det tyckte t.o.m. salig Bing Crosby.
Fina bilder med vänthallar och tomtar!

Gunnel sa...

Annica: Sonhustrun sparar på tomtar och har ganska många gamla fina exemplar.

Centralen är faktiskt vacker på bild. I verkligheten trängs man väldigt mycket med folk och hinner inte tänka på hur det ser ut.

Anders sa...

Om jag måste välja mellan att vistas i Centralstationen i Stockholm och kyrkan i Luleå så blir det nog kyrkan varenda gång. Fast - jvstn i Haparanda är ganska lugn och stilla så där kan jag också tänka mig att dväljas. Tycks minnas att jag bott där några nätter en gång på 70-talet. Kan det stämma? Finns / fanns det verkligen rum för resande där?

Gunnel sa...

Anders: Järnvägsstationen i Haparanda innehåller (innehöll) en hotelldel så du är inte helt fel ute. Egentligen borde det finnas rum för resande på alla järnvägsstationer för vilsna turister. Centralen i Sthlm är förfärlig om man anländer i rusningstid och råkar komma med sin resväska och gå mot strömmen. Man blir hatad.

Anders sa...

Nu börjar jag minnas. Jag var på en konferens på det fina Stadshotellet i Haparanda, men alla deltagarna rymdes inte där, så småfolket (däribland jag) fick bo på Jvstn. Mest imponerad blev jag av en av deltagarna som dag 2 inte orkade gå den korta sträckan mellan Jvstn och hotellet, utan beställde Taxi. Det fanns ingen ledig i vare sig Haparanda eller Torneå, varför en bil från Kemi fick komma och skjutsa honom. Hela morgonen sjöng han "Du svarte ..." ja, rom heter det nu för tiden. Framåt lunch tystnade han dock av någon outgrundlig anledning...

Gunnel sa...

Anders: Vilka minnen från Haparanda. Undrar vem som fick betala taxin från Kemi. Postverket kanske eller möjligen den glade själv.

Anders sa...

Han betalade säkert själv. Man hade överseende med denne man eftersom han var ett komplett geni inom sitt gebit. Ungkarl, bodde i villa men skottade aldrig snö. När huset blev så översnöat att han inte tog sig ut genom dörren pulsade han in och ut fönstervägen. Ett original och unikum.

Gunnel sa...

Anders: Det är sådana typer man gillar. Det finns alldeles för lite original i landet.