torsdag 1 december 2016

Det är stökigt hemma hos mig

Novembersol
Hoppsan, det verkar bli allt längre mellan blogginläggen. Det kanske är naturligt, det kommer en dag när allt man skriver blir en enda upprepning.

Bilderna visar att det är stökigt härhemma. Jag har plockat bort det mesta från hallen eftersom tapetseraren ska komma "endera" dan.

Mitt nyårslöfte inför 2015 var att plocka bort 365 prylar från mitt hem och bära till Kupan eller Återvinningen. Det lyckades. Det här året sänkte jag ambitionen till 100 saker och ska nog lyckas med det också.

Inför 2017 lovar jag dyrt och heligt att inte köpa några prylar, kläder eller annat som jag inte behöver. Jag är trött på köphysteri, "sales", "black fridays" och annat som bara vill åt min plånbok. Jag vill ha den ifred. Julklappar ges endast till barn och ungdomar utan egen inkomst.


Men den här ljusstaken, designad av allas vår Ernst, den blir kvar.

Hej!

10 kommentarer:

Anders sa...

Den här bloggen skapar onekligen en hel del frågetecken. Varför ser t ex "Filosofilexikonet" och "Vad varje svensk bör veta" så olästa ut? Dessutom: Hur många av de 501 platserna har du kvar att besöka?

Gunnel sa...

Dina iakttagelser är helt korrekta. Vissa böcker är rätt obläddrade. Däremot kan man se tydliga tecken på nötning i "Köksalmanack 1938" och "Fåglar i färg." Min favoritbok "Inte-gration" är också välläst.
Platser att besöka? Svar följer när jag tittat i boken.

Annica sa...

Stökigt hos dig? Ja, allting är relativt. Det är länge sedan du var hemma hos mig ...

Gunnel sa...

Annica: Jag tog inte med alla bilder. Bara de minst stökiga. Längtar verkligen efter tapetseraren.

Lennart sa...

Skulle köpa billig prinskorv på konsum. På paketet stod det dock Ernsts prinskorv varför jag köpte Scans för dubbla priset. Hatar kändisar som ska sko sig på matvaror. Köper inte Morbergs öl heller !

Anders sa...

Lyssna på Lennart, han vet vad han talar om. Pluras och Lazze Ztefanz viner t ex. (Lite osäker på hur många Z det ska vara). Det fattas ju bara Carl Philips prinskorv!

Gunnel sa...

Lennart: Menar du att allas vår Ernst även skapat prinskorv? Den måste jag omedelbart leta på Konsums hyllor. Ernst är inte en vanlig kändis, han är bara bäst och svaret på mina böner. :)

Anders: Tvungen att titta på skivan men Stefanz ska det va. Är det ett skämt eller på fullt allvar att brodern testar kändisarnas viner? Har de för övrigt gett sitt namn till några viner? Frågorna äro många och kräver svar. Nu måste jag gå till Systemet också.

Anders sa...

Du hittar kanske inte kändisarnas viner på bolaget, de finns nog mest i beställningssortimentet. Systemet har väl till skillnad från Konsum lite skam i kroppen. (Märks f ö också i form av vilka de sponsrar).

Lennart sa...

Anders har en poäng, konsum Värmland sponsrar Färjestad. Tur att man tillhör konsum Västerbotten som sponsrar vete f.
Tur att man inte dricker vin, men på konsum finns ju Morbergs öl som jag aldrig kommer att dricka heller.
I övrigt finns det en skiva med vikingarna, livet går ej i repris, vilket ju passar med början
på blogginlägget.
Ta vara på advent, och bränn ljuset i båda ändar!

Gunnel sa...

Anders: Tänk att det dröjde ända till december månad innan Skellefteåfansen vågade släppa ödmjukheten. Det var ovanligt länge och mycket beundransvärt.

Lennart: Nej, livet går ej i repris, såvida man inte tror på reinkarnation. Och det gör vi ju inte, eller gör vi? Ha en trevlig adventstid du med!