tisdag 23 augusti 2016

Släkten är bäst


Lördag eftermiddag fick vi kärkommet besök av sonen Lars och sondottern Amanda som numera lämnat Luleå för storstan. En populär visit och en trevlig kväll för oss alla, men alldeles extra trevlig för "gammelfolke."


Bilden ovan är från "Norra Västerbotten" 1958, när tidningen gjorde ett reportage om familjen Lindbergh som lämnat USA för att bosätta sig i Bureå. Svärmor Viola, född i Detroit hade både mexikanskt och tyskt ursprung. Klickar man på bilden blir den större och läsbar.


Familjen Lindberghs ätteläggar med respektive träffades i söndags i Bureå. Två bröder och tre systrar som växt upp och numera har en vördnadsvärd ålder. Åtminstone den äldste, vars 80-årsdag närmar sig med stormsteg. God mat och trevlig samvaro, som alltid när vi träffas. Mellansyster Ingrid får ensam representera familjen eftersom vi glömde att ta en bild av alla syskonen tillsammans.

Ha en fin tisdag!

2 kommentarer:

Annica sa...

Roligt för far, farmor och farfar när söta Amanda hälsar på. Och roligt för släkten i Västerbotten när ni "gamlingar" kan träffas.
Mycket intressant att läsa om dina svärföräldrar och deras livsresa; fram till 1958 i alla fall. Din svärmor (Lilian) Viola träffade jag flera gånger, men din svärfar bara en. Viola överlevde ju sin man med, ja, hur många år blev det?

Gunnel sa...

Annica: Hon överlevde honom med 20 år och hann fylla 98 år innan hon dog.