fredag 28 augusti 2015

Jag behöver mera pengar


Den här bilden är från förra fredagen när Musikens Makt tog över Gültzauudden. Bilden togs vid 22-tiden, det var en härligt ljummen augustikväll och Magnus Carlson från Weeping Willows sjöng så håret på armarna krullade sig.


Läste i dagens NSD att Lulebo fått en ny chef. Hon anställs under en viss period för att hon är en duktig kvinna och värd varenda krona hon får i lön. Så står det i tidningen och då är det sant. Hennes jobb med Lulebo värderas till 100.000 kronor i månaden för en tjänst på 85 procent.


Den lönen skulle jag behöva nu när ett antal hyresgäster i Koltrasten (där jag bor) jobbar för att hyresrätterna ska omvandlas till bostadsrätter. Lägenheterna ligger fint till, med vacker utsikt och närhet till stad och skog. Sådant kostar, hur mycket vet vi inte än, men säkert för mycket för en lågavlönad bloggerska och hennes lika underbetalda man. 

Men nu är det fredag och godiset och chipsen väntar.

Tjingeling!

2 kommentarer:

Annica sa...

Här kommer en kommentar istället för kontanter. Alla vill ha mera pengar! Och vissa får det!
100 000 kr/mån för att jobba 85%! Obegripligt!

Gunnel sa...

Glad för kommentar. Skulle bli djupt generad för kontantbidrag och tycker nästan synd om de som tjänar mycket. De måste ju vara väldigt duktiga och inte lata sig på jobbet.