söndag 19 juli 2015

Pudlar och politiker


Det skrivs förfärligt mycket på sociala medier. Ibland alldeles för mycket som t ex:

"Kommunalrådet i Luleå är en Quisling som gör affärer med Nazityskland."


Denna grova anklagelse kan man läsa på twitter och facebook och det behövdes två politiker för att få ihop meningen. Vänstermannen kallade kommunalrådet för en Quisling och folkpartisten kallade ett bostadsbolag för Nazityskland pga deras namn, Rikshem. Den senare politikern har pudlat som de folkvalda numera plägar göra när deras inlägg kanske inte är av högsta klass.

Andra världskrigets skräckfigurer och platser har blivit populära att ta till bland yngre historielösa politiker när de ska klämma åt en meningsmotståndare.


Det är obegripligt att offentliga personer inte tänker sig för innan de publicerar. Ett gott råd till våra folkvalda är, att när de skriver i affekt, låta inlägget ligga kvar i datorn och där förbli i all evighet, amen!

Glad söndag!

6 kommentarer:

Annica sa...

Precis så - skriv något idiotiskt men klicka aldrig på "Sänd/Publicera". Man ska kunna stå för vad man skrivit/sagt även efter ilskan lagt sig. Det verkar som det är trend att jämföra både det ena och det andra med andra världskrigets ohyggligheter. Åsa Romson klavertrampade ju också omkring på det området. Pudelkenneln blir allt större.

Gunnel sa...

Annica: Pudelkenneln var ett bra ord. Där finns sedan länge ett antal damer och herrar som pratat innan de tänkt.

Marita Ulvskog har nyligen twittrat om en Finländsk minister att "han är en sådan typ som mobbade min handikappade syster." Långsökt och rätt obegriplig liknelse.

Undrar om man själv kastar sten i glashus. Efter mer än 900 bloggar har man nog kläckt ur sig en och annat dumhet, men än så länge är det bara min man som blivit aningen kränkt.

Lennart sa...

I går blev jag nekad att skriva en kommentar på Facebook. När jag hörde att det var så mycket vatten i Luleå så trodde jag att dom börjat spola i konsumhallen, för världsmästarna. Yngste sonen tyckte inte alls att det var roligt så jag avstod.

Gunnel sa...

Lennart: Man ska lyssna på sina kloka barn även om jag tycker att det varit intressant att läsa den kommentar du tänkt skriva. I går på morgonen var jag ute och gick och det var så vindstilla, spegelblankt och tjusigt. Några timmar senare regnade det som aldrig förr och vattnet hann inte undan. Nästan så man trodde att Suorvadammen brustit.

n´Anders sa...

Nalta vattutjellern få man räkern vä i sommar. A nalta bleschli jär ju n´Lennart som rett sä ätt onga. "Körla däm" som däm seeg nu för tin.

Gunnel sa...

n´Anders; Jåååå! Hä vaar gode beschwärligt för dämm som skull använn bilen igår. Hä ragnä sä hä small oppa takä å vä bo ju översti så vä hårt ju härrä hä levd om.