söndag 11 januari 2015

Den nya religionen


Vi skriver 2015 och vi behöver en ny världsreligion. Den bör vara skriven av nutidens män och kvinnor och dess syfte och innehåll ska vara att du som människa får tro precis på vad du vill, så länge du respekterar andras tro eller "icketro."

De som ska forma den nya bibeln kan plocka det bästa ur de gamla religionerna, men tillföra nya tankar och idéer. Av de 10 budorden kan man behålla 5,6,7 och 8 men slopa nummer 1 som är emot allt vad den nya religionen innebär. Kärlekslyrik som i Höga visan kan vara kvar, dess poetiska innehåll är tidlöst, men det mesta behöver förnyas. I den framtida bibeln kan man kanske läsa följande:

Evas brev till riksdagsledamöterna
Adams sånger
Johans tankar i tiden
Evangelium enligt Sara.Den nya moderna religionen behöver inte betyda att vi ska älska alla, det är en omöjlighet, men att vi accepterar andra och försöker vara hyggliga medmänniskor som inte skjuter eller hotar den eller de som tycker annorlunda.

Är det någon som inte håller med mig så har den personen fel, men det accepterar jag som anhängare av den nya tidens religion.

Hallelujah! Pris ske Någon eller Något!

6 kommentarer:

Anders sa...

Jag tycker att man ska skrota alla budord och följa mamma Jennys råd: "Du ska va som en männisch, da vara de nader som en männisch vä däg".

Gunnel sa...

Grundtanken är ju mamma Jennys ord. Men visst behöver vi en hel bibel för att krångla till det.

Annica sa...

Den där nya religionen behövs verkligen. Men tyvärr kommer nog också den att feltolkas av fanatiker som tror sig veta vad som är bäst.
Och egentligen behöver vi ju bara en enda levnadsregel:
Gör mot människor det du vill att de ska göra mot dig.
Lätt som en plätt.

Gunnel sa...

Annica: Lätt som en plätt borde vi leva tillsammans i fred och frihet på klotet." Men jag hörde på radio att det pågår 10 olika krig i världen just nu. Dessa fanatiker och krigsherrar som startat krigen vill säkert inte att någon ska göra mot dem, som de gör mot andra.

Annica sa...

Det är alldeles för få kvinnor som bestämmer här i världen. Tror du inte att det skulle vara färre krig om det var rekorderliga fruntimmer som regerade?

Gunnel sa...

Annica: Inte bara tror, jag vet!