tisdag 25 november 2014

Hej, mitt vinterland


I vanliga fall tror jag varken på Gud eller andra påhittade farbröder som man förväntas tillbe, men det finns ett undantag. Jag tror på tomten! Jag skymtade honom precis under det här trädet innan han försvann in i mörkret för att senare komma fram och fira med sina kompisar på Smedjan.


Tomtarna hade under gemytliga former deltagit i VM i tomteduglighet. Den japanska tomten vann och alla var glada och firade segraren.

Våra vitskäggiga och rödluvade vänner har mycket att lära ut om vänskap och fredlig samverkan, speciellt i dessa dagar och alldeles särskilt i Norrbottens Läns Landsting.

Ha det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad händer nu?

Annica sa...

Tomte-VM borde ha hållits i Landstingshuset. Där kunde de rödluvade spridit värme och vänlighet. Särskilt bland de ilskna röda som likt småbarn skyller allt på andra. Istället borde de ägna sig åt lite nyttig självrannsakan och visa en smula ödmjukhet. Nu är det det verkligen hög tid att de frågar sig: Varför blev det så här?
När partimedlemmar går emot partimedlemmar så måste det ju finnas en anledning. Nej, då fortsätter de diktatoriska fasonerna och de s.k. "svikarna" ska tvingas fram. Rena terrorn!
Man tar sig för pannan.

Gunnel sa...

Anonym: Vet inte riktigt vad du menar, men alltid händer det något.

Annica: Ja, vad ska man säga. Det är nog inte lätt att leda ett landsting men när allt går snett är det nog dags att i all ödmjukhet ägna sig åt lite självrannsakan. Politiker av alla färger bör nog inte sitta för länge på samma stol. Det är bara tomtar som får bli hur gamla som helst på sin post.

Annica sa...

Jaaa! Om inte tomten är gammal och rutinerad så tror man inte på honom.

Gunnel sa...

Annica: Tomten är nog vår enda riktigt populära gamling.