söndag 6 juli 2014

Fumliga fingrar och små bokstäver

Alls icke Köpenhamn

Fumliga fingrar och små bokstäver är ingen lyckad kombination. Jag skulle skicka ett Instagram och satte äkta mannen på en pinnstol på Köpmantorget. ( Kommunen har satt ut färgglada stolar på torget). Tog fotot med min mobil och skulle sedan skriva "Köpmantorget" under bilden, men de  små usla bokstäverna på mobilen bestämde ordet Köpenhamn och så fick det bli.


För någon tid sedan skulle min hälft på ett möte och fick ett SMS med orden "Hämtar du gatslinkan?" Han blev något konfunderad eftersom han inte riktigt var säker på att han kände någon sådan och inte heller visste var hämtningen skulle ske.

Förklaringen kom senare. Avsändaren hade suttit på en skakande buss och försökt formulera "Öppnar du på Harslingan?" (Harslingan är en möteslokal).

Inte en bokstav rätt och just därför ganska roligt.


Luleå Hamnfestival börjar på onsdag. Då kommer son med familj upp från Stockholm för att roa sig som man gör i Luleå. Precis som barnbarnet Olivia uttryckte det för några år sedan. "Varför händer allt roligt i Luleå och inte i Sverige?"

Ha en skön och varm söndag!

6 kommentarer:

Annica sa...

Haha! Så tokigt - och roligt - det kan bli med dessa fantastiska apparater som vi numera har att tampas med. Ungdomen har inga som helst bekymmer med den nya tekniken, men för oss gamlingar blir den en källa till humor och extra krydda i tillvaron. Vilket vi kan behöva. 😊

Yvonne sa...

Jo du Gunnel,det kan bli ganska tokroligt ibland,när förprogrammerade ord dyker upp i det man skriver.
Blev så glad att se dig på Instagram,fortsätt med det!
Kram!

Gunnel sa...

Annica: En del misstag är nog inte så roliga. Om man skickar olämpliga mail eller SMS till fel person blir man knappast populär. Jag har själv skickat mail till fel person, dock icke med olämpligt innehåll.

Yvonne: Det var ju de förprogrammerade orden som ställde till det för mig.
Nisse tyckte att jag skulle ha Internet på mobilen och då blev det även Instagram. Man lyder ju sin man.

Mannen sa...

Sen när?

Hon, den vanliga. sa...

Sen 1960!

Mannen sa...

Det har jag aldrig märkt.