söndag 1 december 2013

Bland tomtar och granar


Tomtegardinen har jag fått av min generösa grannfru på "gamla gatan" och ljusstaken kommer från föräldrahemmet. Just den här typen har blivit populär på nytt och finns i ny tappning att köpa på våra varuhus.


En eloge till Lulebo som inte ratar en gran bara för att den är ful, kvistlös och sned. Den får naturligtvis inte plats på Storgatan men i en undanskymd vrå av ett hyreshus kan den få stå och lysa upp tillvaron. Det är nästan skickligt att hitta en gran med det här utseendet.

Vinterstudion lyser upp decembermörkret. Snart är det dags att sätta sig framför teven och se våra norska vänner vinna allt.

Till slut hoppas jag att även Luleå Hockey vill lysa upp decembermörkret. November har varit skakig och alltför poängfri.

Trevlig första advent!

3 kommentarer:

Annica sa...

Snygga gardiner! Tomtar mot svart bakgrund gör sig bra. Förresten gör sig allt mot svart.
Sedan över till granen. Om den kan man inte använda ordet snygg. Snarare är den det fulaste granexemplar jag någonsin sett. Ja, faktiskt skickligt att hitta något så erbarmligt. Tur att mörkret råder nu så den inte syns så många timmar/dygn.

Lennart sa...

Jag har varit ute och huggit gran. Frun har krav på att den ska vara helt jämn och med kraftiga barr. Jag är inte lika noga men måste ändå besikta hela skogen. Det blev dock en gran till slut (från egen mark).
Om man bara tittar på SHL-tabellen så blir det nog en god jul. Det har blivit oroväckande tyst norrifrån, var är BSTL ?

Gunnel sa...

Annica: Möjligen är det kommunen som ska ha eloge för att ha lyckats hitta så ful gran. Jag vet inte. Den står bredvid hyreshuset på kommunens mark. Nu måste jag ta en promenad i skymningen och se hur den tar sig ut i mörkret.

Lennart: Med hustruns bistånd blev det nog en vacker gran.

BSTL blir det förr eller senare, förmodligen under min livstid.
Är det inte ensamt och tråkigt på toppen?