fredag 22 november 2019

Tjurskallar är vi allihopa


Varför är vi så envisa och tvärsäkra? Helt övertygade om att just vår åsikt är den enda rätta.

Enligt en artikel i NSD kan "poddar" om psykologi och mänskligt beteende ge svar på den gåtan. Poddar har nämligen blivit det nya vi lyssnar till efter vågen av självhjälpsböcker som tidigare översvämmat oss.

Enligt tidningen står vi fast vid vår åsikt även om statistik och fakta försöker överbevisa oss om att vi har fel. Fakta som går emot vår uppfattning upplevs som hot.


Jag tycker att det är självklart att man inte ändrar sin åsikt när man redan har de rätta åsikterna. Som t ex att Sverige ska ha ett kungahus, att Luleå hockey är laget man älskar och att Lenita ska bli förste kommunalråd i Luleå.


7 kommentarer:

Lennart sa...

Jag är en berömd tjurskalle, ock den här gången kan jag hålla med om det du skrivit, men
att älska Lule hockey är väl att använda ordet älska på fel sätt. Det vore roligare om du älskade arbetarekommunens valberedning, det är dessutom rätt åldersgrupp!

Anders sa...

Jag tvivlar på att man kan älska Lule hockey, det är jag nästan säker på.

Gunnel sa...

Lennart: Det är ju fullt möjligt att Luleå hockey i framtiden har en Hermansson som spelare och då är jag säker på att även du älskar laget. Jag kan bara hoppas att arbetarekommunens valberedning väljer rätt. Då kan jag åtminstone gilla dem.

Anders: Jag tror inte heller att du kan älska Lule hockey. Du älskar ju ett annat lag och vi envisa typer byter aldrig åsikt. Förresten nu har jag fel. Vi höll på Skellefteå på 60-talet men sen har vi mognat.

Gunnel sa...

Valberedningen har bestämt sig för Kent Ögren och Emma Engelmark. De delar inte min åsikt.

Annica sa...

"Det är helt okej även om du inte tycker som jag. Jag kan ju inte tvinga dig att ha rätt." Så klokt sagt av någon. ;)
Angående striden om förste kommunalrådsplatsen så kommer (S) att tappa ytterligare väljare genom att valberedningen/partiet kör över Lenita och istället utser de sämsta tänkbara kandidaterna. Lenita är ju det självklara valet. Hur tänker man??? Nåväl, grattis oppositionen!

Yvonne sa...

Lenita så klat.Vilken röra detta är.

Gunnel sa...

Annica: Tror också att S kommer att tappa väljare om man ratar Lenita. Problemet för oppositionen är att det finns ingen sådan. Ingen som märks i alla fall. Själv känner jag bara till en lång typ som är V, en mindre typ som är SD och en dam som är C eller Mp. Inte så mycket att välja på för S-tvivlaren.

Yvonne; Enig med dig. Lenita borde vara ett självklart val. Om Ö väljs kommer kritiken mot S att vara högljudd. Ett feministiskt parti som tycker att gubbar är de bästa ledarna.