tisdag 4 september 2018

Min röst gick till......


Nya löften varje dag om hur bra det blir när "jag och mitt parti" får makten. Kritik och hån till motståndarna, själv har man den enda rätta lösningen.


Så fint det skulle vara med lite vänlighet, värme och självrannsakan partiledarna emellan, det är alldeles för mycket tjafs mellan Jimmie, Jan och Jonas. Inte bara mellan de tre men deras namn gick så bra ihop. Nästan som en schlagertext.


Tänk om man finge höra Ulf berömma Stefan och säga; "Jag vet att du värnar de små i samhället, det är beundransvärt, det klarar jag inte av." Stefan replikerar omedelbart: "Uffe, jag gillar din omtanke om monarkin, där är jag helt enig med dig men det vågar jag inte säga högt, du vet väl hur sur Jonas kan bli."

Jag har förtidsröstat. I kommunen var det lätt, till riksdagen svårare och till landstinget svårast. Men trots funderingar, stönanden och tveksamheter röstade jag som jag alltid röstat. Jag är förmodligen enögd och väldigt partitrogen.

Slut för idag!

4 kommentarer:

Anders sa...

Såg att burkan diskuterades. Man kan ju inte komma ifrån tanken att det skulle vara lite kul med burkaförbud. Då skulle jag ju få anledning att sätta på mig en burka och köra genom stan på moppen. Bra för två saker: Mitt sinne för civil olydnad och statistiken över avklarade brott alternativt lyckade smitningar. Polisen är ju i starkt behov av att ha nåt vettigt att göra har jag hört. Det står på nätet.

Gunnel sa...

Fastnade i en ljudbok och missade en hel del av Jimmie, Jan och Jonas och deras eventuella burkaförbud. Jag tycker synd om de stackare som tvingas bära burka och att se dig moppandes med ett tygstycke framför ansiktet vore definitivt en anledning till stora polisinsatser. Förresten hörde jag på teve att storasystrar har starkt inflytande på yngre syskon i deras yrkesval. Hos oss var det tvärtom, det var du som rekommenderade posten.

Anders sa...

Ojdå, var det verkligen jag som lurade in dig i posten? Har jag inget minne av. Men - det var ju på den tiden då posten var just post...

Gunnel sa...

Minns du inte? Du sa att jag hade de perfekta postfrökenlooken. Jag sökte och fick jobb.