onsdag 9 november 2016

En olycka kommer sällan ensam


På min morgonmacka brer jag ett lager messmör och strösslar med krossat linfrö. Den typen av macka har jag ätit varje dag i ca 25 år. Det borde jag inte ha gjort, ty linfrö är  mycket farligt och innehåller linamarin som förvandlas till blåsyra och det kan få förfärliga följder för den som äter fröet. Mitt inre måste vara rejält skadat. Något som många redan misstänkt.


2. Lulebo har kommit med det "geniala" förslaget att höja hyran retroaktivt för sina hyresgäster. Den retroaktiva tanken är bostadsbolaget än så länge ensam om, men skulle den idiotiska idén gå igenom kommer den med säkerhet att följas av fler företag. Vi vet ju att papperstidningen går back, några tior retroaktivt varje månad skulle hjälpa NSD och Kuriren. Den bil du köpte för ett år sedan, fick du lite för billigt, några tusenlappar retroaktivt vill bilfirman ha. Vi måste alla ha en rejäl "pengabuffert" om vi får ett retroaktivt ekonomiskt system.


Den tredje olyckan heter Trump och blev i natt vald till USA:s president under kommande år. Rätt chockerande för alla som trott att den mannen med sitt murbyggande, sitt förnekande av klimathotet och sin gubbiga kvinnosyn enbart skulle locka lågutbildade vita män. Han lockade många fler och det får vi snällt acceptera.


Med en vinterbild från november 2014 slutar jag min "gnällblogg" för idag.

Tjohej!

4 kommentarer:

Annica sa...

1. Efter 25 års dagligt intag av krossat linfrö är du antagligen beviset på att linamarin (låter som ett vackert flicknamn) inte är så farligt. Du är ju fortfarande vid god hälsa.

2. Lulebos styrelse verkar ha fått stora knäppen. Såg i tidningen att "en del av den dåliga ekonomin berodde på mindre intäkter p.g.a. att vi sålt ut en stor del av lägenhetsbeståndet". Ja, vaddå då? Trodde man att de nya ägarna skulle skänka sina hyresintäkter till Lulebo? Hur dum får man vara?

3. Efter valet av Trump borde USA snabbt ha tagit världens största och mest omfattande drulleförsäkring. Och förhandlat bort självrisken. En inte alltför vild gissning är att den nye presidenten kommer att ställa till det - på alla sätt och vis. Med den makt han får så kan han ju verkligen trassla till det för hela världen. Låt oss hoppas att han åtminstone har så pass mycket sunt förnuft att han ser till att omge sig med kunniga, vettiga personer.

Gunnel sa...

Annica: Man tycker ju att Lulebo borde ha ett mindre antal lägenheter att renovera. Möjligen har de sålt de bästa och har de mest slitna kvar.

Det är väl bara att vänta på nya forskningsrön som visar att linfrö är grunden till god hälsa. Undra hur det är med avocado, gurkmeja och citronpeppar som jag kletar på min andra macka.

De "kunniga och vettiga" personer som Trump kan tänkas välja är oftast abortmotståndare, homofober och ärkekonservativa. De allra flesta av manligt kön.

Anders sa...

1. Falukorv och husmans är än så länge inte konstaterat giftigt.

2. Lulebo håller nog bara på att gardera sig inför det tillfälle då Suorvadammen brister (i så fall den 4:e, statistiskt sett osannolika olyckan). Men - lugn, hyran i vårt fashionabelt inrättade förråd kommer att vara oförändrat låg. Det största problemet för er är nog att i så fall byta hockeylag...

3. Mina Bolidenaktier har gått upp så nånting. Trump behöver koppar, tror dom. Vad ska han ha koppar till? Man hurves, hur som helst.

Gunnel sa...

Du kan helt lugnt fortsätta med din frukostmacka.

Vad är den 1:a statistiskt sett osannolika olyckan? I alla fall känner vi djup tacksamhet över att ha någonstans att ta vägen när Suorvadammen brister. Inte behöver vi väl byta hockeylag för att få bo i förrådet någon vecka?

Kan inte ens gissa vad han ska ha kopparn till. Trodde mer på lera, sten och taggtråd med tanke på den blivande muren.