torsdag 24 mars 2016

Med kvasten till Blåkulla

Avresan från Norra hamn

Det är idag som vi flickor/kvinnor/kärringar tar kvasten, katten och kaffepannan och drar iväg till Blåkulla. Ny modern teknik visar oss vägen.

Enligt sägnen lär vi festa med djävulen själv, vilket verkar lite underligt med tanke på att vi flyger mot himmelen upp.Glad Påsk!

8 kommentarer:

Anders sa...

Eftersom min moderna och praktiska fru inte känner sig uppbunden av förlegade nordiska traditioner kommer hon att ta dammsugaren i stället säger hon. Den är utrustad med turbo.

Gunnel sa...

Anders: Det är målet för resan som är det väsentliga. Hur vi tar oss dit spelar ingen roll.

Annica sa...

Ett par små undringar: Hur länge blir du borta? Jag har aldrig riktigt fått klart för mig när återresan sker. Och ... blir det inte kallt att åka kvast? Jo, just det, en sak till: Säger man att man är PÅ eller I Blåkulla?
Välkommen hem igen! Och håll i hatten!

Gunnel sa...

Annica: Var tillbaka redan på fredag. Efter en festlig kväll med häxsystrarna åkte jag tillbaka på natten. Men det vet du väl, det var ju du som liftade med mig på bekväma kvasten med turbomotor och sköna uppvärmda sitsar. Kommer du inte ihåg? Blev det för mycket trolldryck? Tillsammans med de andra häxorna är man både på och i så det spelar ingen roll vilket man använder.

Annica sa...

Hm ... visste inte att kommunens kranvatten och alkoholfri cider kan ge minnesluckor. Men det förklarar ju en del. ;)

Gunnel sa...

Annica: Vi reste utanför kommunen, så det trygga kranvattnet kan ha blivit utbytt mot något helt annat.

Annica sa...

Märkligt ... under hela resan så drack jag ju bara av den medhavda cidern. Och jag kan ju verkligen inte tro att min reskamrat har bytt ut den.

Gunnel sa...

Man vet aldrig vad som kan hända en natt på/i Blåkulla. Man blir lite blurrig och märker inte riktigt ur vilken flaska man dricker.