måndag 23 februari 2015

Funderingar

Snäll tant

En staty av arg tant med handväska som vapen får inte pryda Växjö. Hon är en symbol för våld och tanter ska vara snälla och använda väskan för att förvara ceratet och plånboken.


Den här rädslan för våldssymboler leder naturligtvis till att vi måste riva ner statyn av Karl XII, där han står och pekar ut nästa krigsskådeplats. Statyer av Gustav II Adolf är heller inte lämpliga. För den kungen, han kunde härja han.


Ris är farligt. Det innehåller arsenik och det är inte bra för hälsan. Endast försiktig konsumtion är lämplig. Då undrar man om asiater tål arsenik bättre än andra. Ris är deras huvudföda och Kina är världens folkrikaste land.

8 kommentarer:

Annica sa...

Arga, men snälla tanter får inte bli statyer men maktlystna, krigsglada statygubbar vimlar det av. Typisk patriarkaliskt samhälle.
Asiater har kanske utvecklat ett speciellt - och nödvändigt - immunförsvar mot arsenik. Möjligen går de omkring i ständigt arsenik-rus.
Det är allvarligt att så många av våra livsmedel verkar vara rena giftbomberna.
Natti, natti!

Anders sa...

Såg i DN i morse - apropå ingenting - att man tvingats byta ut ordet "tjejsemla" mot "lillsemla". Undrar vad de ska göra åt "gubbröra"?

Gunnel sa...

Annica: Visst är det bra att man håller öga på gifter i våra livsmedel. Det blir till att käka pasta och potatis istället. Jag undrar ändå på fullt allvar, hur förgiftade folk är i länder där riset är huvudföda.

Anders: Tjejsemla är väl ett bra ord. Alltid är de någon känslig själ som hittar fel och protesterar. Jämlikhet har väl inte med semmelstorlek att göra. Ordet "Gubbröra" uppfanns innan vi var så känsliga. Den röran rör vi inte.

Yvonne sa...

Haha,det är fantastiskt vad allt är farligt.Potatis är ju jättefarlig,det blir ju socker.
Lyssnar just på Debatt.
Genusskottning debatteras just nu.
Va???
Det vore kul med tanten med handväskan.Kan vi inte ställa upp en sån.
Kanske levande!!
Vi får turas om!

Gunnel sa...

Yvonne: Har aldrig hört talas om genusskottning. Mycket märkligt! Är det ojämlikt i snöskottningen? Skottar vi kvinnfolk för lite?

Jag är redan en levande symbol för en tant med handväska. Men jag är fredlig och kommer troligen aldrig att använda den som vapen.

Yvonne sa...

Nej,det var nåt om att trottoarer och gångvägar ska skottas först.Eftersom det för det mesta är kvinnorna som drar iväg barnen till dagis.Eller vad det nu var,lyssnade inte så noga!

Yvonne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunnel sa...

Yvonne: Just det! Jag har också hört talas om att många städer ska prioritera gång- och cykelbanor när det ska snöröjas.