onsdag 11 maj 2016

Äntligen isfritt
De här bilderna är från den 9 maj. Räddningstjänstens gubbar övade, gick några steg, ramlade i vattnet och verkade ha lika roligt som småpojkar i vattenpussar. Det har varit många drunkningstillbud den här våren, alltför många saknar dessvärre respekt för tunn is.
Räddningstjänsten behövs verkligen!


Den bilden är från den 10 maj. Isen är borta och solnedgången fantastisk.
Ordningen är återställd.

Hej!8 kommentarer:

Annica sa...

Aldrig i livet att jag frivilligt skulle plumsa i isvattnet. Även om jag hade isolerande våtdräkt och på stört blev upplockad av kolleger. Förresten är nog inte de där övningarna frivilliga om man jobbar inom Räddningstjänsten. Ett stort HURRA för dessa hjältar!
Härligt med vackra solnedgångar och vattenglitter. Och som vanligt är jag inte det minsta avundsjuk på er utsikt. Hm ...

Gunnel sa...

Annica: Nej, inget plumsande för mig heller. Men mitt barnbarn Olivia har helt frivilligt badat i vak i skolans regi. Hon var väldigt stolt över att hon vågade.

Vi har lyxproblem. När solen skiner på kvällarna måste vi dra för alla persienner för att kunna se teve. När man ska fota solnedgångarna måste man bära solglasögon. Ingenting att avundas, eller..... Nej, jag älskar utsikten.

Anders sa...

Min teori är att någon ur räddningstjänsten är från Piteå och de mobbande Luleborna oupphörligen kastade ut paltar på svagisen för att testa om teorin (hur man tager livet av en Pitebo alltså) håller. Var inte fallet så egentligen om sanningen ska fram?

En alternativ teori, som kommit fram i panelen, är att man testar om huruvida någon Pitebo falskeligen har uppgett att hen är Lulebo när de har anställts av kommunen, som är välkänd för sin nepotism.

Gunnel sa...

Luleå är ju störst och starkast i Norrbotten och därför är mobbning mot andra utesluten. Precis som för Umeå i Västerbotten. Vi älskar våra grannstäder även om vi inte får kärlek tillbaka. Vill bara påpeka att panelen i Skellefteå är helt ute på svag is.

Anders sa...

Är du säker på att det inte ligger någon fläskpalt och skvalpar i strandkanten?

Gunnel sa...

Absolut säker! Det är för kallt än. Framåt midsommar kan vi nog se en och annan fläskpalt skvalpa i strandkanten. :)

Lennart sa...

Har hämtat husvagnen från Merkenes idag. Isen ligger hel på Sandviken och trots att det är i Norrbotten såg jag ingen fläskpalt. Lainejaur river idag och lyckades ta med en trappa och en brygga.

Gunnel sa...

Lennart: Årets bästa dag är när isen försvinner. Synd bara att den tog med sig bryggan.