tisdag 15 december 2015

Stolta stad, Luleå


Äntligen, tänkte jag, en rubrik i Aftonbladet som är alldeles korrekt. Nu visade det sig vara en annons för de norra delarna av riket men texten är ju sann och även jag vill ge beröm till staden.

Luleå har fått tre stora utmärkelser i år. Stan är årets tillväxtkommun och Norrlands superkommun. Den tredje utmärkelsen heter "Placebrander of the year" och vad det betyder har jag ingen riktig koll på men kommunalråden är nöjda och då är jag nöjd.

Här kommer lite fler bilder som visar vad vi Lulebor är stolta över:

Isvägen

Kulturhuset


Och naturligtvis laget i våra hjärtan. Det som under många långa år fått oss att njuta, svettas och gråta.. Laget som ofta är både utskällt och uträknat men som likt Fågel Fenix reser sig ur askan och kommer tillbaka med full styrka. Lycka till, laget!

Hej då!6 kommentarer:

Lennart sa...

Trevligt att du trivs i staden, men när det gäller Lule hockey så låter du som ett dansband, efter alla dessa år av trängtan eller gråt inga tårar.

Gunnel sa...

Ha-ha! Men vi gillar ju dansband både du och jag. Såg hockey i Bureå hos svägerska och svåger. Den ena matchen var mellan Skellefteå och Djurgården, den andra mellan Luleå och Modo och jag tänkte på Lasse Stefanz och "Det här är bara början."

Anders sa...

"Tomma tunnor skramlar mest" (jag kan ju tack och lov inga dansbandstexter) är ett ordspråk som osökt faller en på läppen när man läser om Luleå och i synnerhet dess hockeylag. Man ska icke förhäva sig som det så vist står i Ordspråksboken (och du brukar ju inte förhäva dig, vad har hänt?).

Gunnel sa...

Jag mådde så himla bra när jag skrev och kaxade upp mig. Glömde helt varningen i Ordspråksboken. Ödmjukheten återkommer lagom till annandan.

Annica sa...

Staden i mitt hjärta! Som infödd lulebo så måste jag ju erkänna att staden har utvecklats. På gott och ont. Men den var nog lite mysigare när den var mindre.

Gunnel sa...

Annica: Tycker att det är en lagom stor stad. Jag har aldrig fattat varför alla städer drömmer om att bli större. Det är väl någon sorts popularitetstävling bland kommunerna. Om mycket folk flyttar hit då är vi populära.