fredag 5 december 2014

Största möjliga ansvar


Härlig är jorden,
härlig är Guds himmel...

Med den psalmen avslutade Malena Ernman och Mikael Samuelsson sin fantastiska julkonsert. Hur härligt det är i himlen är det ingen som riktigt vet men jorden är en fin och intressant plats att leva på.


Vår svenska jord är för närvarande en liten lekstuga där representanter för samtliga partier tar "ansvar." Ett inslag på TV visade att "ansvar" är det absoluta modeordet i politikerkretsar. Fredrik Reinfeldt införde ordet och andra gillade det och följde efter.

Man ska naturligtvis inte raljera över ordet ansvar, en egenskap som är väldigt bra om ens partner äger den och ännu bättre om man har den själv.

I Sverige kan vi känna oss trygga. Vilket parti som än vinner extravalet i mars nästa år, kommer att med största ansvar leda vårt land i riktning som alltid passar någon.

Trevlig helg!

13 kommentarer:

Han som visste bättre sa...

Jag tror att ett nyval är precis vad vi behöver och jag tror också att det kommer att bli till fördel för S.

Gunnel sa...

Han som visste bättre och som jag troligen känner: Den som lever får se.

Hen som visste bäst sa...

Både på regional och nationell nivå har nu politikerna visat vad man hela tiden misstänkt: Alla är de förvuxna barn klädda i strikta kostymer och dräkter. Och istället för att sitta i en bänk med tryckknappar framför sig borde de sitta i en sandlåda med hink och spade.
Förhoppningsvis blir det Alliansen som tar hem spelet i det extra valet i mars. Den klarade i alla fall fyra år i minoritet, den rödgröna röran fixade några veckor. Dock inte utan flera magplask.
Antagligen blir det SD som vinner ytterligare röster om inte de andra partierna börjar prata om invandringspolitiken. D.v.s. dagens vanligaste samtalsämne bland vanligt folk. Människor talar om sin oro och sina funderingar, oftast lågmält - kanske rädda för att anses som rasister och fascister av Sveriges finansminister. Och även statsminister.

Gunnel sa...

Han och Hen, ni som vet bäst har diametralt skilda åsikter om vem som är bäst att sköta landet. Det är så det ska vara, tycker jag, så himla trist om alla tycker lika. Låt oss bejaka olikheterna och diskussionerna.

Att Alliansen klarade fyra år kan möjligen bero på att SD röstade på deras budget eller att de lade ner sina röster. Vet inte riktigt, har dålig koll men budgeten gick igenom trots minoritet. Knappast för att den var bra.

Nyvalet får vi väl se som en ångermånad, där vi får ännu en möjlighet att rösta på rätt parti och det är nog inte samma för Han som för Hen.
Kram på er!

Hen Messerschmitt sa...

Att Alliansens budget gick igenom berodde säkert på att den var framtagen av världens bäste finansminister, Anders Borg.

Gunnel sa...

Hen Messerschmitt: Inte bara du utan även folket på Lidingö, i Täby och på Öfvre Östermalm har uttryckt sin belåtenhet över den forne finansministern. Själv tycker jag att han varit en riktig snåljåp som gett blanka 17 i att ge mig påökt.

Hen Messerschmitt sa...

Det är minsann inte bara de rika som tyckte att Borg var en skicklig finansminister. Du har väl inte missat att han fick beröm från många ekonomer och andra runt om i världen?
Och både du och jag klarar oss utan att behöva tigga utanför ICA och Coop.

Anders (som vågar skriva sitt namn) sa...

Anders Borg ska vara ytterst tacksam mot svenska folket för de inte röstade fram euron. Den enda förutsättningen för att han skulle framstå som lite mindre misslyckad än alla de andra finansministrarna i Europa.

Gunnel sa...

Hen Messersmitt och Anders: Undrar om inte Anders har rätt. Det är de som röstade mot Euron som fått Anders B att framstå som skicklig. Dock inte jag som röstade blankt.

För att inte du Hen Messersmitt ska känna dig inklämd i en rödgrön röra ska jag berömma Moderaternas nya partiledare som jag nyss hört i radio. Hon har en behaglig röst.

Hen Messerschmitt - som också sa nej tack till euron sa...

Nu tror jag bestämt att såväl bloggerskan som Anders är ute och luftar var sin Monark. Det är väl inte så att den kladdigt trögflytande rödgröna röran smetat fast sig både på syn och hörsel? Lovorden över Borg verkar ha gått vissa förbi. ;)
En skicklig finansminister är skicklig i vilken valuta om helst. Medan en dålig klarar av att röra till det även i kronor.

Gunnel sa...

Hen M: Röd-gröna färger smetar gärna av sig på både syn och hörsel men det gäller även blå-gröna röror. Vi är alla fastlåsta i våra färger och gillar inte nyanser och vill aldrig erkänna att något som "de andra" gjorde var bra.

Nu har tydligen vår förre finansminister fått nytt jobb. Han blir vice ordförande i Kinneviks styrelse tillsammans med Dame Amalia.

Lycka till får man säga, men borde inte denne eminente man i stället ta hand om ekonomin i Grekland som återigen står inför en katastrof.

Lennart sa...

Vilka bra kommentarer Gunnel. Du skulle nog ha blivit politiker.
Jag håller på dej !

Gunnel sa...

Tack för det, Lennart!