söndag 9 augusti 2020

Det är moln på vår himmel



En 12 år gammal tjej har blivit skjuten. En liten flicka som inte ens fick bli tonåring på grund av att någon tog sig rätten att förkorta hennes liv. Det var många som frågade sig varför flickan var ute mitt i natten när unga flickor normalt ska sova sött.

Men lyssna, hon är ett offer!

Man ska istället fråga sig varför gängkriminella är ute och skjuter mitt i natten. Borde de inte sova bakom galler och låsta dörrar.


I det trygga samhället (folkhemmet) ska vem som helst kunna gå ut när som helst utan att bli skjuten eller våldtagen. Unga flickor, gamla tanter, transpersoner, uteliggare, ungdomar, ja alla ska kunna känna trygghet även om de får lust att gå ut "mittinatta" för att käka hamburgare.

Så vill jag att mitt samhälle ska vara.


Dubbelklicka på bilderna. De är tagna under juli månad när molnen ständigt var närvarande.

9 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Precis min åsikt. Att tolvåringar (både tjejer och killar!) ska vara hemma och sova mitt i natten är en sak men det är inte det som är det centrala här. Istället för en tolvårig tjej hade det kunnat vara en 45-årig restauranganställd på väg hem, en sömnlös pensionär eller en 35-årig tvåbarnsmamma ute med bajsnödig hund.
    Vem som helst kan ju hamna i skottlinjen för dessa skjutgalna vettvillingar. Ingen går säker så länge dessa gäng kan terrorisera hela samhället. Det är fruktansvärt och det tycks bara bli värre och värre för varje vecka. DÄR är problemet.

    SvaraRadera
  2. Karantänsåg en TV-serie från 1996 av Persson - Guillou. Där togs samma ämnen upp, våld och gängkriminalitet m m. Eländet är inte nytt, det har bara blivit hårdare medan det har pratats och pratats och t ex ungdomsgårdar har lagts ner utan att det pratats särskilt mycket om just det.

    "Patienten i centrum" hette det när Nahide började i vården 80. Nu har en utredning som pågått 2017 - 2020 kommit fram till "Patienten i centrum". Det har pratats och pratats och utredningen är så bra...

    Under tiden pratar man och pratar kanske lite till.

    SvaraRadera
  3. Annica: Exakt så! Det känns så fel när man glömmer illgärningen och istället börjar kritisera flickan och hennes föräldrar för att hon var ute mitt i natten. Det är de ryggradslösa skjutgalna gängmedlemmarna som bär skulden för att en 12-årig flicka miste livet. Och som du skriver, det kan drabba vem som helst. Man blir så förb-d.

    Anders: Det goda och evighetslånga samtalet har inte gett resultat tydligen. Bäst att börja om från början. Kriminella gäng har kanske funnits i alla tider men det är nu på senare år de börjat leka med skjutvapen till allas vår fasa. Samhället står lamslaget och utan motvapen.

    Vad du är tidigt uppe idag, Anders!

    SvaraRadera
  4. Hustrun hade en okristlig läkartid, därav den arla timman.

    Skjutit folk har man gjort i alla tider. På 20-talet(?) sköt en tornedaling 4 av sina kompisar efter en lördagsfest. Ausonius m fl inte att förglömma. Token i Dalarna som sköt 6 oskyldiga. Det finns massor av exempel tyvärr. Gängvåldet är av lite nyare datum, har eskalerat allt eftersom.

    SvaraRadera
  5. Anders: Verkligen en okristlig tid för dig.

    Det har alltid funnits ensamma dårar som dödat en hoper människor. Gängkriminaliteten, som den ser ut idag är en nyare variant. Det enda som man säkert vet om de skjutglada är att de till nästan 100 procent är killar.

    SvaraRadera
  6. Om man nu ska vara allvarlig för en gångs skull: Varje år tar 1 500 människor i Sverige sina liv. Antalet självmord har legat på samma nivå de senaste tio åren, trots att en nollvision med tillhörande nationellt handlingsprogram antogs 2008. Även här har man alltså pratat vackert utan att det gett något resultat.

    Nu kan man ju inte jämföra självmord med gängvåld, men - tragik som tragik.

    Det enda man lyckats någorlunda att komma tillrätta med är trafikdöden. 223 omkomna i trafiken 2019 är mycket låga siffror jämfört med hur det var tidigare. Där har pratet omsatts i handling, men oj vad folk har protesterat mot en del åtgärder, hastighetsbegränsningar, vägräcken m m.

    SvaraRadera
  7. Visst ska man vara allvarlig ibland. Självmord är så onödigt och en tragedi och lidande både för den sjuke själv och för de närstående. Särskilt tragiskt när unga människor känner att de inte orkar leva. Vet inte hur samhället ska tackla problemet men att bara prata hjälper knappast.

    Gängvåldet är ett annat elände. Här tar man sig rätten att döda andra. Tänk så mycket resurser i vården som går åt till att rädda skottskadade och knivskurna individer. De pengarna kunde användas till bättre saker.

    SvaraRadera
  8. Våren 2018 röstades Lantbruksutredningens förslag igenom i riksdagen. 75 punkter som skulle rädda landsbygdens fortlevnad. Av dessa 75 punkter har 3 (!) genomförts. Ytterligare ett exempel på vackert prat som inte leder nånstans.

    SvaraRadera
  9. Anders: Min förhoppning är att pandemin ska lära oss något. Att vi behöver bli mer självförsörjande med mat och ha en god beredskap på alla fronter. Närproducerat ska det bara i mesta möjliga mån och då behöver vi landsbygden. Dags för de som pratar att ta itu med de återstående 72 punkterna.

    SvaraRadera