lördag 28 januari 2017

Kulturell lördag


Kulturens Hus fyller 10 år. Kan inte fatta att det gått 10 år sedan Luleås allra populäraste hus invigdes med pompa och ståt och där Peter Mattei och Malena Ernman stod för skönsång på premiärkvällen. Vi var där och sen dess har vi ofta varit där.

Vi var där idag också. Ernst Billgren, eller Wilhelm von Kröckert som han också kallar sig, visade sina målningar. Det var trångt och svårt att ta bilder, men här är några av hans samlade mästerverk.





Nästa fredag är det återigen dags för ett besök på Kulturens Hus. Då kommer Jerry Williams och den gamle rockaren vill man ju inte missa.


Klicka på bilderna ser du konsten bättre.

Trevlig helg!

torsdag 19 januari 2017

The day before he came


"Stajlar" med engelska i rubriken idag som en hyllning till det land som gett mig en äkta man av prima sort. Jag gjorde ett bra val.


USA gick till val i november 2016. Deras nuvarande president Obama, en skicklig retoriker och en god representant för sitt land, kommer i morgon att avlösas av en ombytlig, reaktionär och rik gammal stolle. Donald Trump twittrar och talar utan värdighet, diplomati och tålamod. Världen darrar.


USA gjorde ett dåligt val.

Må väl!

lördag 14 januari 2017

Veckan som var

9 januari.
Min identitet på Facebook stals. Mina facebookvänner fick nya vänförfrågningar av en falsk Gunnel och några fick meddelanden i stil med:

Hej!
"Jag har ett fantastiskt erbjudande. Du och jag kan få dela på 50.000 dollar...osv."
Allt detta från en spök-Gunnel och skrivet på en underlig svenska.

Med hjälp av sonen blev ful-Gunnel utsparkad från Facebook, men för mig, den äkta varan, var det en blodtryckshöjande upplevelse.

Efter den skakande upplevelsen med Facebook bestämde jag mig för att byta lösenord även på bloggen för att känna mig säkrare. Det skulle jag inte ha gjort, jag lyckades avsluta min egen blogg och Google bestämde att jag skulle starta en ny.

Jag förbannade tekniken och ropade i ilska: "Men för faaan", jag vill ju bara byta lösenord, fattar ni ingenting."

Detta mitt nödrop hördes ända in i teknikens allra heligaste rum och min gamla blogg återkom men icke i ett skick som förr.

13 januari
Mellan skolan och ICA på Hertsön var det halkigt. Det upptäckte jag för sent!

Hej!


torsdag 5 januari 2017

Nytt år, nya spådomar

Isdjur 2013


Nu skriver jag 2017 och blickar fram emot ..... ja, vadå? Utflykten till IKEA, rean på Elgiganten, korvgrillningen på Hertsön eller bara hoppet att få uppleva nästa årsskifte.


Några spådomar inför 2017 vill jag gärna bidra med:

1. Det blir inga nya barn i kungafamiljen under detta år.
2. Kinberg-Batra fortsätter som partiledare.
3. Brynäs vinner SM-guld.
4. NSD och NK går ihop och blir Socialmoderaterna.
5. Sommaren blir kort, det mesta regnar bort.

Valan har talat.

Godkväll!