onsdag 26 oktober 2016

Jag kan ha fel


Nej, vi bråkar inte. I mitt äktenskap råder frid och harmoni sedan många år tillbaka. Vi är två förutsägbara gamlingar, vi äter alltid samma frukost, handlar alltid på tisdagar, går alltid ut efter lunchen, lägger oss vid 23.30 och så vidare.


Vi bråkar inte, men vi diskuterar. Vi har olika åsikter när det gäller region och religion och båda två vill vi att den andre ska fatta hur fel han/hon har.


Min hälft tror att det finns "någonting" efteråt. Jag tror att vi blir till mull och jordförbättring, där växter trivs och frodas. Det är allt. Men tänk om jag har fel. En vacker dag dör jag och till min förvåning flyger jag uppåt och kommer slutligen fram till Pärleporten. Där står Sankte Per och höjer handen avvärjande mot mig och säger: "Du trodde fel, du hemska kvinna, din plats är i helvetet." I denna stund kommer jag att ångra mig och mina allra sista ord kommer att eka i hissen ner till värmen:

"Nisse, du hade rätt."

Hej!

tisdag 18 oktober 2016

En intensiv vecka


Sett från min loja och stillsamma tillvaro var förra veckan väldigt intensiv.

1. Ser Luleås damer spela hockey mot Modo. En hockeymatch med damer är ungefär 5-10 minuter kortare än en herrmatch. Herrarna behöver ju slåss emellanåt.

2. Började en engelsk fortsättningskurs. Konversationen oss elever emellan var något hackig men alla samtliga var på ungefär samma kunskapsnivå.

3. Överraskningsfest för sonen som fyllt 50 år. 17 personer sjöng och firade jubilaren som såg ut att gilla överraskningen.

4. Såg Bo Selinder och Accja på Kulturens Hus. Accja är en grupp tonsäkra herrar och damer som sjunger a capella och Bo Selinder är en ordekvilibrist av bästa slag.


På väg hem från konserten gick vi förbi de huskroppar som innehåller Norrbottensteatern, två restauranger och teaterhögskolan. Huset har i somras målats om och ställningarna har tagits bort för ungefär en månad sedan. Alltför fint tyckte klottrarna som nu tog sig rätten att kludda ner och sätta sina "tags" på lämpliga ställen. Under några fönster ser det ut som på bilden och även en del annat har "dekorerats."


Jag blir så förb-d när jag ser kludd och sabb på ställen där man lagt ner både tid och pengar för att hålla efter och göra snyggt. Må "Hulken" ta hand om dessa "hjärnbegränsade klottrare" och ge dem vad de förtjänar.

Och till alla andra: Ha en underbar dag!

tisdag 11 oktober 2016

Hur ska man tänka?


"Det våras för pessimismen, det negativa tänkandets tid är här", skriver en krönikör i Kyrkans tidning. En kurs i negativt tänkande ska stå som en motvikt mot alla kurser och självhjälpsböcker i positivt tänkande.


Positivt tänkande kan användas av arbetsgivare som maktmedel. Man måste "gilla läget" och "tänka rätt", fast man drabbas av orättvisa och hopplösa förhållanden på jobbet.


Vem har inte läst att man ska stå framför spegeln och säga till sig själv: "Jag är vacker, jag är duktig, jag är bäst", och denna ramsa ska enligt det positiva tänkandets profeter få en att tro på det man säger.


Att ljuga för sig själv är bara dumt, Bilden av människan som står framför spegeln och ljuger för att peppa sig själv är patetisk och fånig. Vårt självförtroende blir inte bättre av en ensidig konversation med en spegel.


"Det negativa springer inte bort för att man försöker blunda för det", skriver krönikören. Det negativa och det positiva samexisterar. Vi behöver både skugga och mörker för att ljuset ska framträda tydligare.


Skribenten slutar med orden: "Den godaste kakan är den med lite bittermandel i. Fast gränsen är hårfin, blir det bara lite för mycket av det bittra så är kakan förstörd.

Ha en fin dag!

tisdag 4 oktober 2016

Höstbilder


Den 4 oktober 2009 skrev jag mitt allra första blogginlägg. Under de sju år som gått har jag skrivit och tyckt en massa saker. Både klokt och dumt och allt tänkbart däremellan.  Men tiden har gått och jag känner inte samma gnista i skrivandet som tidigare. Ändå vill jag fortsätta, man kan ju inte ge upp när man snart är uppe i 1000 inlägg. Det är dessutom lyxigt att ha ett eget forum för både gnäll- och glädjeämnen.

Idag blir det höstbilder på bloggen. Dubbelklicka så blir de större och snyggare att se på.

Med bussen till Norge.


En bild av söta barnbarn från 2012.

Lönnen som jag har delad vårdnad om.

Vackra Luleå!

Hermelinsparken 2016

Grattis bloggen!

Hej!