tisdag 29 mars 2016

Den 29 mars


Den 29 mars 1910, vid 46 års ålder, fick "Herman-Eva" sitt tolfte och sista barn. Han fick heta Sven David och han blev min far. På bilden finns även tre av hans systrar.

Exakt 106 år har gått sedan dess. Jag tänker ofta på min pappa med beundran över vad han åstadkom med den ringa utbildning han hade. Rolig, snäll, tvärilsk och lite religiös var han också. Stolt över barn och barnbarn, en hyvens karl av den gamla sorten. Jag är stolt och tacksam över att jag kan kalla honom "min pappa."


Så här skrev jag om min farmor 2010.

"Jag minns min farmor som föddes 1864. Hon i sin tur hade en farmor som föddes 1795 och som dog när min farmor var 14 år. Alltså har jag suttit i knä på någon som i sin tur suttit i knä på en person som levde för 215 år sedan. Tanken är fascinerande."

Ha det!

torsdag 24 mars 2016

Med kvasten till Blåkulla

Avresan från Norra hamn

Det är idag som vi flickor/kvinnor/kärringar tar kvasten, katten och kaffepannan och drar iväg till Blåkulla. Ny modern teknik visar oss vägen.

Enligt sägnen lär vi festa med djävulen själv, vilket verkar lite underligt med tanke på att vi flyger mot himmelen upp.



Glad Påsk!

tisdag 15 mars 2016

Reklam från Apoteket


Får ett mail från Apoteket med reklam för skönhetsprodukter. Där står att läsa:

"Strukturen i huden ändras med vårt åldrande, vilket ger synbara tecken som linjer och rynkor. Vår nya ansiktsserie Anti-age Advanced är vårdande och återuppbyggande och anpassad just för mogen hy. I serien ingår blablabla, blablabla och blablabla som alla innehåller algextrakt som minskar synligheten av rynkor och förbättrar hudens elasticitet och ett oljeserum som ger extra näring."


Av detta kan man utläsa:
1. Apoteket anser att åldrande är fult. Synbara tecken som rynkor är inte bra. Nej, usch!
2. Apoteket menar på fullt allvar att dessa synbara tecken går att reducera med algextrakt.

Apoteket kommer inom kort att få en selfie av mig med ett krav på återbetalning av salvor som inte höll vad de lovade.


Nej, det var ett skämt. Jag, liksom mannen ovan har aldrig använt Apotekets undergörande Anti-age Advanced. Vi vet att när skrynklorna ska bort får man ta till kniven och då kan resultatet bli ungefär så här:




Må väl!

tisdag 8 mars 2016

Olof och kvinnorna


Grattis alla kvinnor på Internationella kvinnodagen! Själv blir jag bjuden på lunch av min äkta hälft som fått gratisbiljetter till lunchbuffén på Coop Arena. Han har sponsrat föreningen genom att köpa årskort under ca 30 år och för detta blivit belönad.


Grattis också till Daniel och Victoria som fått en liten Oscar Carl Olof. Namnet Olof har inte funnits i kungalängderna sen Olof Skötkonung, så det var på tiden. Olof Skötkonung levde på 900-talet och var den förste kung som lät kristna sig.

Farfar och farmor Olofsson med sonen Olof Rickard

Olof hette min farfarsfar, farfar, morfar, farbror och morbror plus en massa släktingar dessförinnan. Olof heter min bror, brorson och son. Olof har oftast varit ett andranamn i min släkt, precis som det blir hos den nye lille prinsen. Så GRATTIS till alla killar som heter Olof, nu är namnet kungligt även i modern tid.

Hej!

tisdag 1 mars 2016

Nostalgi


Det är idag exakt fem år sedan vi fick nycklar till vår lägenhet. Vi lämnade kedjehuset på Hertsön där vi bott i 39 år och här är några bilder från den tiden.

Vi lämnade snöskottning och all ständig renovering som hör till ett hus.



Vi lämnade blommorna

Vi lämnade den buckliga asfalten med dess vattenfyllda gropar

Det var dags att lämna över och just idag firar vi fem år som bekymmersfria hyresgäster i Lulebos trygga omvårdnad.

Ha det gott!