söndag 27 juli 2014

Vad är det för väder vi fått?

I morse åkte Laponia ut till Småskär

I morse satt jag i skuggan vid badstranden och bara njöt

En skön kväll vid samma badstrand.

Ingenting engagerar oss som vädret. Den här sommarens värmebölja orsakar både lidande och lovsång. Det har jag hört från säkra källor. Själv tycker jag att det har varit härliga kvällar och morgnar och badvattnet har lockat även den fegaste. Dock inte bloggerskan.

Mitt lidande är koncentrerat till natten. De fuktdrypande lakanen slingrar sig runt kroppen och sömnen blir bristfällig.

Jag har mestadels njutit av denna fantastiska juli månad 2014. Nu får vi snart lägga den till handlingarna och bara minnas det positiva. Här nedan några bilder som påminner om andra tider och väder.

Midsommar i Tyresta 2014

Torget i Bureå oktober 2011

Just nu faller ett välsignat regn!

Hej!

måndag 21 juli 2014

Gröna bilder

Öppen trädgård, Antnäs.

"Skåda rosern" sa pappa på Malåbondska och vi "skådade rosern." På riksspråket säger man "titta på bilderna och det är alldeles lagom jobbigt denna varma och vackra dag.




Bilderna ovan är från "Drömmarnas trädgård." Detta namn fick Hermelinsparkens blommiga hörn av mina barnbarn som tyckte att där var så fint och vackert med träbro och vattenplask.



Bilderna ovan är från den tid när jag hade egna odlingar av blommor och bär.


Här är dagens odlingar. Två små blommor pryder min loftgång. Alltid något.

"Skåda rosern" och ha en fin dag!

onsdag 16 juli 2014

Vi hade verkligen tur med vädret

Så blå som bara en sommarhimmel kan vara

Våra besökare fick njuta av sol och bad varenda dag under hela vistelsen. Hamnkalaset stod för underhållningen. Här är några bilder från varma veckan:


Våra politiker pratade och diskuterade i Stadsparken under Hamnkalaset. En del generösa partier gav barnen ballonger, vilket inte helt uppskattades av farfadern.



Bakom ankdammen finns en liten undanskymd "pussbänk." Där kan man sitta och filosofera och titta på vågorna.

Sista kvällen kom åskan och regnet.

Godkväll!

söndag 6 juli 2014

Fumliga fingrar och små bokstäver

Alls icke Köpenhamn

Fumliga fingrar och små bokstäver är ingen lyckad kombination. Jag skulle skicka ett Instagram och satte äkta mannen på en pinnstol på Köpmantorget. ( Kommunen har satt ut färgglada stolar på torget). Tog fotot med min mobil och skulle sedan skriva "Köpmantorget" under bilden, men de  små usla bokstäverna på mobilen bestämde ordet Köpenhamn och så fick det bli.


För någon tid sedan skulle min hälft på ett möte och fick ett SMS med orden "Hämtar du gatslinkan?" Han blev något konfunderad eftersom han inte riktigt var säker på att han kände någon sådan och inte heller visste var hämtningen skulle ske.

Förklaringen kom senare. Avsändaren hade suttit på en skakande buss och försökt formulera "Öppnar du på Harslingan?" (Harslingan är en möteslokal).

Inte en bokstav rätt och just därför ganska roligt.


Luleå Hamnfestival börjar på onsdag. Då kommer son med familj upp från Stockholm för att roa sig som man gör i Luleå. Precis som barnbarnet Olivia uttryckte det för några år sedan. "Varför händer allt roligt i Luleå och inte i Sverige?"

Ha en skön och varm söndag!

tisdag 1 juli 2014

Glommersträsk och Gallejaur




Vi har varit på turné och hamnade på Hattmuseet i Glommersträsk. Där finns ett hundratal skapelser från mitten av förra århundradet. Dessa fina huvudbonader har i många år legat på en vind och väntat på att bli funna.

Vi fortsatte sen till Gallejaur där tiden stått stilla. Där finns en välbevarad miljö med många fina gamla byggnader. Byn blev utsedd till kulturreservat 2008. Därifrån kommer dessa bilder:





Det var sol, 20 plusgrader och absolut inga mygg. Vad mer kan man begära?

Hej!