onsdag 30 oktober 2013

Presenter till den som allting har

Men först en vacker bild från den 29 oktober.

Någonting för den som älskar sött

Rosa muffinslagg

Rosa handdammsugare i skön färg och form.

Väninnan och jag gick till Clas Ohlson och hittade prylar som vi inte visste att vi saknade. Jag kunde inte låta bli att fotografera. Clas Ohlson är inte längre bara ett gubbdagis, numera är även jag medlem i "Club Clas."

Hej!

söndag 27 oktober 2013

Musiker och meloner


Galiamelonen vägde nästan ett kilo och priset på frukten (bäret) blev 28 kronor. Jag vägrade betala ett så högt pris för en melon och bar tillbaka den.

Men det här skedde på en lördag och även gammalt folk vill ha lördagsgodis, så jag plockade lite här och där och priset för godispåsen blev 28 kronor. Den lämnade jag inte tillbaka.

Jag är troligen inte ensam om detta konstiga beteende. Det är därför vi svenskar ser ut som vi gör.


Robert Wells hyllade Charlie Norman i en musikkavalkad på Kulturens Hus igår. En helt underbar föreställning med fantastiska musiker. Där spelades allt ifrån "Humlans flykt" till "Blott en dag ett ögonblick i sänder." Publiken var salig, det var en superkväll med supermusiker. Lyckliga vi som var där!

Hej!

torsdag 24 oktober 2013

Lokala nöjen

 
I förrgår lyssnade jag på kommunalrådet Petersen som berättade om sin resa från fattigdom och stampat jordgolv i Danmark till kommunalrådsposten i Luleå. Han talade med värme om sin mor som blev så stolt när han blev informationschef med en lön på 15000/månaden, för att inte tala om när han blev kommunens starke man och fick träffa kungen.
 

 
Kommunalrådet går i pension och 180.000 kronor är avsatta för tre avtackningar av honom, bland annat på Kulturens Hus med kaffe och bulla för kommuninvånarna. Moderaterna muttrar!
 

 
Igår såg jag "Kabarét", en amatörrevy med medverkande från Hertsön. Där fanns bl a en färgstark rysk damkör, en magdansös, en vilsen Hertsöbo och Mårten och Brita Ström som dansade en stilfull tango.
 
Revyn spelas bara tre gånger. Den är underhållande och skrattvänlig och det är synd att inte fler får se den.
 
Hej!

måndag 21 oktober 2013

Äntligen!


Drygt två månader före julafton har affärerna plockat fram adventsstakarna, juleljusen och glitterlamporna. Hallelujah, gott folk, som vi längtat!!

Kulturens Hus bjuder på sex (6) julshower
1. Christer Sjögren och Lotta Engberg
2. Kalle Moreus och Sanna Nielsen
3. Jessica Andersson, Sonja Alden och Magnus Carlsson
4. Roger Pontare
5. Anders Ekborg
6. Refreshments

Här finns mycket att välja på för Luleborna. Tippe-tippe-tapp och Bjällerklang i många olika versioner.


Av någon anledning har jag samlat på mig träskärbrädor med tryck, populära på 80-talet tror jag. Dessa utnämner jag självsvåldigt till årets julklapp till släkt och vänner så är det lilla problemet löst för min del.

Trevlig ny vecka!



tisdag 15 oktober 2013

Landet i norr


För 50 år sedan flyttade jag till Luleå och blev norrbottning. Jag är född i Lappland, Västerbottens län och sålunda i grunden västerbottning.


Jag protesterar mot att man slött kallar alla från den största delen av Sverige för norrlänningar, här finns både hälsingar, jämtar och härjedalingar m fl som är stolta över just sin del av riket.

Denna min protest för att jag nyss hörde någon i radio säga ungefär så här: "Han kommer från Malmö och hon från Norrland." En person från norra delarna blir alltså diffust placerad någonstans inom ett 100-milaområde.

Motsatsen skulle låta så här: "Hon kommer från Umeå och han från Götaland", och det garanterar jag att ingen någonsin sagt.

Nog klagat för idag!

Hej!

torsdag 10 oktober 2013

I sista minuten

Kulturens Hus och nya hotellbygget

Luleå Energi arena

Nästan hemma hos mig

Det här är några sköna bilder från den 8 oktober när det var sol och stilla lugnt och husen speglade sig i vattnet.

Norrbottensteatern visar i höst Karin Mannheimers pjäs "I sista minuten." Den handlar om ålderdom, förfall och "döstädning", och trots det dystra innehållet är det en rolig och underhållande komedi. Man trivs i teatersalongen. Huvudrollerna spelas av tre äldre damer, en äldre herre och Janne, fixarn, som hjälper på många sätt där det behövs. För den som inte har möjlighet att gå på teatern lär Göteborgsversionen av samma pjäs visas i TV så småningom.

Hej!


måndag 7 oktober 2013

Missmatch

Troligen inte min matchning

Mera trolig

Mycket oväntat kom ett mail från en "datingsajt" där det stod skrivet: "Vi har hittat en lämplig person som matchar dig. Svara inom ett dygn om du är intresserad."

Eftersom jag "dejtat" och fortfarande "dejtar" samma karl sen 55 år tillbaka har jag inte direkt känt behov av att pröva på något sällskapsforum. Det känns märkligt och aningen obehagligt. Just nu skyller jag på facebook, för på någon "datingsajt" har jag ALDRIG, jag upprepar, ALDRIG varit.

Mailets avsändare är placerad på skräppost. Igår kom ännu ett mail om en matchande karl. Jag kan bara önska att jag blir bortsorterad så fort som möjligt. HJÄLP!!

Trevlig vecka!

torsdag 3 oktober 2013

Nu testar vi vampyrmetoden


I lasarettets väntrum kan man välja mellan ICA-kuriren eller Se & Hör. Jag väljer den senare för att få information om vad som händer hos våra kändisar.


Vampyrmetoden är en ny behandling för den som vill behålla sin sköna ungdom. Plastikkirurgen tar blod från patienten, centrifugerar det och får fram plasma som sedan injiceras och slätar ut patientens rynkor. "Det går också bra att pumpa in i läpparna, men det gör förfärligt ont", säger Linda, vars läppar blivit slappa sedan förra behandlingen. Man måste göra om proceduren varje halvår för att effekten ska bestå.


Fadde har också problem. Hans kärlek vill förstora brösten och det vill inte Fadde. Men hon är en envis dam och vår Fadde måste nog finna sig i hennes beslut.

Vilken intressant kunskap jag fick den där knappa timmen i lasarettets väntrum och nu vidarebefordrar jag den i ett blogginlägg. En kulturgärning, eller?

Hej!